Θεοδωρικάκος: Θα πρέπει να επανεξεταστεί το μέτρο της απαγόρευσης στα γήπεδα

Θεοδωρικάκος: Θα πρέπει να επανεξεταστεί το μέτρο της απαγόρευσης στα γήπεδα

Αυστηρή προειδοποίηση απηύθυνε στους φιλάθλους για τη μη χρήση μάσκας, η οποία είναι υποχρεωτική στα γήπεδα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σημειώνοντας πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα πρέπει να επανεξεταστεί το μέτρο της απαγόρευσης.

Μιλώντας στο Mega για την πανδημία ο Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στην ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας και έφερε ως αρνητικό παράδειγμα αυτό που συμβαίνει στα ελληνικά γήπεδα, όπου, όπως ανέφερε, «οι περισσότεροι δεν φορούν μάσκα».

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι στην περίπτωση των επεισοδίων στην Τούμπα, στον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ, τέσσερις από τους συλληφθέντες δεν είχαν καν πιστοποιητικό εμβολιασμού, χωρίς το οποίο δεν επιτρέπεται να μπουν στο γήπεδο, για αυτό ο ΠΑΟΚ θα πληρώσει το προβλεπόμενο πρόστιμο, ενώ επισήμανε ότι και από την τηλεόραση φαίνεται ότι σε κανένα γήπεδο δεν φορούν μάσκες.

Ο υπουργός ζήτησε από τους φιλάθλους να προστατέψουν τους εαυτούς τους και τις ομάδες τους και ταυτόχρονα έκανε έκκληση το επόμενο Σαββατοκύριακο οι ομάδες να φροντίσουν για την τήρηση του μέτρου, υπογραμμίζοντας ότι η Αστυνομία θα κάνει δειγματοληπτικούς ελέγχους.

«Είναι κρίμα να μην μπορούμε να πάμε στο γήπεδο να παρακολουθήσουμε την αγαπημένη μας ομάδα και το αγαπημένο μας άθλημα εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Ας προστατέψουν όλοι και τους εαυτούς τους και την ομάδα τους», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Αναφερόμενος στις εν εξελίξει ενέργειες για την αναμόρφωση της Ελληνικής Αστυνομίας σημείωσε ότι το χρονοδιάγραμμα εφαρμόζεται πιστά και πως μετά από την επάνδρωση του Κέντρου Επιχειρήσεων και τις αλλαγές στην Άμεση Δράση, ξεκίνησε σήμερα και το πρόγραμμα εκπαίδευσης 2.500 ανδρών και γυναικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Ο Υπουργός γνωστοποίησε επίσης ότι και ο νέος κανονισμός για την επιχειρησιακή λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ είναι έτοιμος ενώ προχωρά και η διαδικασία για την προμήθεια καμερών.