Θέμα στα τουρκικά ΜΜΕ οι δηλώσεις Κατσίκη

Θέμα στα τουρκικά ΜΜΕ οι δηλώσεις Κατσίκη

«Δώρο» στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης έκανε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κωνσταντίνος Κατσίκης, κάνοντας λόγο για ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους, με την Hurriyet να σημειώνει ότι είναι η πρώτη που κάτι τέτοιο συζητείται ανοιχτά.

Παρά τις προσπάθειες του βουλευτή να ανασκευάσει τις δηλώσεις του, η Υeniakit αναφέρει ότι οι Έλληνες «στριμώχτηκαν στη γωνία» και μιλούν για ανταλλαγή. 

Ειδικότερα, το άρθρο της Hurriyet έχει τον τίτλο «Πρόταση για ανταλλαγή των Ελλήνων με τους Τούρκους στρατιωτικούς» και περιλαμβάνει τις δηλώσεις του Έλληνα βουλευτή αλλά και την αντίδραση του Δημήτρη Καμμένου επίσης βουλευτή των ΑΝΕΛ, ο οποίος κάλεσε τον κ. Κατσίκη να ζητήσει συγγνώμη από τις οικογένειες των δύο Ελλήνων που βρίσκονται στη φυλακή στην Αδριανούπολη.

«Μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΙ είπε ότι ο Erdogan κατά την επιστροφή του από την Βάρνα έστειλε το μήνυμα για ανταλλαγή. Εάν οι ηγέτες των δύο χωρών παρακάμψουν τη Δικαιοσύνη στις χώρες τους, κατά την άποψη του μπορεί να διευθετηθεί το θέμα», γράφει το δημοσίευμα, ενώ σημειώνεται ότι ο βουλευτής είπε ότι είναι δική του άποψη και δεν δεσμεύει το κόμμα του. Στη συνέχεια η Hurriyet αναμεταδίδει και τις νεότερες δηλώσεις Κατσίκη στις οποίες κάνει λόγο για «υποθετικό σενάριο».

Η Haber7 με τη σειρά της σχολιάζει «Το είπαν για πρώτη φορά! Η προσφορά ανταλλαγής στην Τουρκία».