Τέλη κυκλοφορίας: Έως 31/12 κανονικά η πληρωμή τους - Θα δοθεί παράταση;

Τέλη κυκλοφορίας: Έως 31/12 κανονικά η πληρωμή τους - Θα δοθεί παράταση;

Λήγει στο τέλος του 2021 η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για το 2022, με την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου να είναι η τελευταία μέρα εξόφλησής τους. Οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν να τα πληρώσουν είτε στις τράπεζες με φυσική παρουσία ή μέσω web banking, όπου ωστόσο θα πρέπει να γίνει νωρίς το πρωί της Παρασκευής η πληρωμή προκειμένου να φανεί εγκαίρως και να αποφευχθούν περαιτέρω χρηματικές επιβαρύνσεις. Επίσης, μπορεί κανείς να τα εξοφλήσει στα καταστήματα των ΕΛΤΑ καθώς και σε δίκτυο πρακτορείων ΟΠΑΠ.

Τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας 2022 βρίσκονται δημοσιευμένα στην ιστοστελίδα της ΑΑΔΕ, στην πλατφόρμα MyCar. Για την είσοδό σας στην εφαρμογή, μεταβείτε στη διεύθυνση https://www.aade.gr/mycar και να πατήσετε «είσοδος στην εφαρμογή».

Για την εκτύπωση των τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτων μπορείτε να μεταβείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www1.aade.gr/gsisapps5/telh-kykloforias-without-sso/#!/mainview

Φέτος, τα ειδοποιητήρια περιλαμβάνουν και QR Code, με σκοπό τη διευκόλυνση των ιδιοκτητών Ι.Χ. σε ό,τι αφορά την πληρωμή τους.

Σημειώνεται ότι όσοι δεν πληρώσουν εμπρόθεσμα τα τέλη, θα διπλασιαστεί το ποσό, ως εκπρόθεσμο. 

Δεν έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής παράταση για την προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας. Υπενθυμίζεται πάντως ότι πέρυσι είχε δοθεί μεγάλη παράταση έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Διαβάστε τις συχνότερες απορίες και απαντήσεις σε αυτές για το θέμα:

pdf