Ταξιδιωτικές οδηγίες για την Αίγυπτο από Γαλλία-Γερμανία

Ταξιδιωτικές οδηγίες για την Αίγυπτο από Γαλλία-Γερμανία

 Η γαλλική κυβέρνηση «δεν συνιστά» στους Γάλλους πολίτες να επισκέπτονται το Σαρμ Ελ Σέιχ, στην Χερσόνησο του Σινά, στην Αίγυπτο, απ'' όπου απογειώθηκε το μοιραίο ρωσικό αεροσκάφος που κατέπεσε το Σάββατο, εκτός εάν «συντρέχουν επιτακτικοί, ιδίως επαγγελματικοί λόγοι», ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας.

Η ταξιδιωτική σύσταση που εξέδωσε το γαλλικό ΥΠΕΞ , η οποία συνετάχθη σήμερα και έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του υπουργείου, στην ενότητα Συστάσεις προς τους Ταξιδιώτες, ισχύει επιπλέον για την πόλη Τάμπα, που βρίσκεται επίσης στο Σινά.

Σε αντίθεση με την Ουάσιγκτον και το Λονδίνο που ανακοίνωσαν ότι θεωρούν πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να ήταν μια τρομοκρατική ενέργεια αυτή που προκάλεσε τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους, το Παρίσι δεν έχει πάρει θέση.

Η νέα σύσταση του γαλλικού ΥΠΕΞ εκδόθηκε «ως προληπτικό μέτρο, καθώς δεν έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα της έρευνας», εξήγησε το υπουργείο.

Στο Βέλγιο εξάλλου η αεροπορική εταιρεία Jetair ανακοίνωσε σήμερα ότι θα πραγματοποιήσει έως την Κυριακή τρεις πτήσεις χωρίς επιβάτες προς την Αίγυπτο προκειμένου να μεταφέρει τους πελάτες της πίσω στο Βέλγιο από το Σαρμ Ελ Σέιχ, οι οποίοι ωστόσο δεν θα μπορούν να πάρουν μαζί τους καμιά αποσκευή.

«Όλοι οι επιβάτες που υπό φυσιολογικές συνθήκες προβλεπόταν να βρίσκονται στις πτήσεις επιστροφής θα επιβιβαστούν για να επιστρέψουν στο Βέλγιο» επισήμανε η εταιρεία, η οποία μετέφερε για άλλη ημερομηνία μια πτήση που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί προς το παραθαλάσσιο θέρετρο για να «αξιολογήσει και να αναλύσει την κατάσταση».

Τρεις πτήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν από το Σαρμ ελ Σέιχ για τις Βρυξέλλες, αύριο, το Σάββατο και την Κυριακή. «Κανένας επιβάτης δεν θα επιβιβαστεί σε αυτές τις πτήσεις» προς την Αίγυπτο, διευκρίνισε η Jetair σε ένα δελτίο τύπου.

Ωστόσο ως «έκτακτο μέτρο ασφαλείας» οι επιβάτες που θα επιβιβαστούν στο αεροδρόμιο του Σαρμ ελ Σέιχ (ανατολικό Σινά) δεν θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν μαζί τους καμία αποσκευή και οι χειραποσκευές τους θα «υποβληθούν σε έναν επιπλέον έλεγχο» προσέθεσε η εταιρεία.

Στο χορό των ταξιδιωτικών οδηγιών και η Γερμανία

Στο ίδιο μήκος κύματων και η Γερμανία καθώς το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας προέτρεψε σήμερα τους Γερμανούς πολίτες που ταξιδεύουν ή παραθερίζουν ήδη στην Αίγυπτο να αποφεύγουν να μεταβαίνουν στην Χερσόνησο του Σινά, ενώ επισήμανε ότι ορισμένες εταιρείες έχουν αναστείλει τα δρομολόγιά τους προς την περιοχή και κάλεσε όσους αφορούν οι εξελίξεις αυτές να επικοινωνούν με τα ταξιδιωτικά τους πρακτορεία ή αεροπορικές εταιρείες.

Επικαιροποιώντας τις ταξιδιωτικές της συστάσεις σχετικά για την Αίγυπτο, το υπουργείο διατήρησε σε ισχύ «την προειδοποίηση» που εξέδωσε για την Χερσόνησο του Σινά και επισήμανε ότι τα αίτια της συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη.

Γερμανοί εμπειρογνώμονες συμμετέχουν στις έρευνες, προστίθεται.

Λίγο αργότερα το υπουργείο ενημέρωσε εκ νέου τις ανακοινώσεις στον ιστότοπό του και σημείωσε ότι οι δομές ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Σαρμ ελ Σέιχ αξιολογούνται σε αυτό το στάδιο.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ