Τα νέα βήματα «Ελευθερίας» - Πότε ανοίγουν μουσεία, θέατρα, σινεμά και συναυλίες

Τα νέα βήματα «Ελευθερίας» - Πότε ανοίγουν μουσεία, θέατρα, σινεμά και συναυλίες

Το άνοιγμα κλάδων του πολιτισμού θα είναι το επόμενο βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι προτείνεται η επαναλειτουργία των μουσείων στις 14 Μαΐου, των θερινών σινεμά στις 21 Μαΐου ενώ μία εβδομάδα αργότερα, στις 28 Μαΐου, θα ανοίξουν θέατρα και συναυλίες. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ωστόσο, ότι όλα τα παραπάνω αποτελούν προτάσεις και σε κάθε περίπτωση το «πράσινο» φως θα πρέπει να δώσουν οι λοιμωξιολόγοι, με τη συνεδρίαση της επιτροπής να αναμένεται να συνεδριάσει αύριο.

Σε περίπτωση που η επιτροπή συμφωνήσει με τις εν λόγω προτάσεις θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι οι χώροι πολιτισμού θα επαναλειτουργήσουν με αυστηρά μέτρα προστασίας, μεταξύ των οποίων η υποχρεωτική χρήση μάσκας, ο περιορισμένος αριθμός ατόμων αλλά και οι απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των παρευρισκομένων. 

Το άνοιγμα κλάδων του πολιτισμού εντάσσεται στον σχεδιασμό για επαναφορά στην κανονικότητα, ενόψει μάλιστα και του ανοίγματος του τουρισμού στις 15 Μαΐου. Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου, ξεκίνησε με περιορισμούς η επαναλειτουργία της εστίασης. 

Επίσης, η αντίστροφη μέτρηση για την επαναλειτουργία όλων των βαθμίδων των σχολείων έχει ήδη ξεκινήσει καθώς γυμνάσια, δημοτικά και νηπιαγωγεία θα ανοίξουν ξανά στις 10 Μαΐου για να υποδεχθούν τους μαθητές, με ειδικά μέτρα προκειμένου να αποτραπεί η διασπορά του κορονοϊού.