Συστήνεται Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης

Συστήνεται Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ επανασυστήνει η κυβέρνηση με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου.

Θα προΐσταται ο πρωθυπουργός και θα μετέχουν οι υπουργοί Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Οικονομίας -Ανάπτυξης και Τουρισμού, Οικονομικών, Επικρατείας και ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Το συμβούλιο είναι αρμόδιο για τη χάραξη της κυβερνητικής πολιτικής σε ζητήματα σχετικά με την οργάνωση, λειτουργία και αξιολόγηση των υπηρεσιών και των φορέων του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Να σημειωθεί ότι ανάλογο συμβούλιο είχε συσταθεί προ λίγων ετών χωρίς να καταφέρει να ανταποκριθεί στο ρόλο του.

Την προετοιμασία και υποστήριξη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης αναλαμβάνει η Ομάδα Υποστήριξης της Μεταρρύθμισης, στην οποία προεδρεύει ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και θα συμμετέχουν ο υφυπουργός Εσωτερικών και οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομίας. Η Ομάδα αυτή επικουρείται από έναν ειδικό σύμβουλο-συνεργάτη του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έναν ειδικό από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, έναν εμπειρογνώμονα και έναν σύμβουλο του πρωθυπουργού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ