Σύσκεψη Πρυτάνεων - ΕΛΑΣ για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια

Σύσκεψη Πρυτάνεων - ΕΛΑΣ για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια

Η ασφάλεια των ΑΕΙ ήταν το αντικείμενο σύσκεψης στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα, παρουσία του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριου Οικονόμου, με τους πρυτάνεις του ΕΚΠΑ κ. Μελέτιο - Αθανάσιο Δημόπουλο, του ΕΜΠ κ. Ανδρέα Μπουντουβή, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημήτριο Μπουραντώνη και του ΑΠΘ κ. Νικόλαο Παπαϊωάννου.

Κατά τη σύσκεψη έγινε αναλυτική συζήτηση για την πορεία εφαρμογής των σχεδίων ασφαλείας των Α.Ε.Ι. από πλευράς Πανεπιστημίων που προβλέπεται από τους νόμους 4777/21 και 4957/22, για την εφαρμογή των μέτρων που προβλέπονται από τους σχετικούς νόμους και την έναρξη λειτουργίας της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, ήταν το θέμα σύσκεψης που είχε σήμερα ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας με τους πρυτάνεις τεσσάρων Ιδρυμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται, ότι για να προχωρήσει η εφαρμογή των μέτρων ασφάλειας στα Πανεπιστήμια και η λειτουργία των ΟΠΠΙ (Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων), πρέπει να υποβληθούν σχέδια ασφάλειας από κάθε Πανεπιστήμιο, στα οποία θα περιγράφονται αναλυτικά τα μέτρα που κρίνονται απαραίτητα για κάθε ίδρυμα ξεχωριστά, κάτι όμως που δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι στιγμής.