Σύσκεψη για το Προσφυγικό στο Μέγαρο Μαξίμου

Σύσκεψη για το Προσφυγικό στο Μέγαρο Μαξίμου

Ευρεία σύσκεψη θα γίνει σήμερα Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για τα ζητήματα διαχείρισης των προσφυγικών ροών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στην σύσκεψη θα παρευρεθούν οι Περιφερειάρχες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, οι δήμαρχοι Λέσβου, Σάμου, Κω, Λέρου και Χίου, οι Μητροπολίτες των παραπάνω νησιών.

Επίσης, θα συμμετάσχουν οι Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

O υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλας δήλωσε νωρίτερα στον ρ/σ Alpha πως οι υποδομές της χώρας δε θα είναι αρκετές "όσο δεν ελέγχουμε εμείς τις ροές και ελέγχονται από τους εμπόρους ανθρώπων". "Είναι ένα πολυπαραγοντικό ζήτημα που πολύ λίγο εξαρτάται από εμάς", ανέφερε, ενώ "η Ευρώπη βοηθάει πολύ λιγότερο από αυτό που χρειάζεται" και πως "δημιουργεί κάποιες συνθήκες που θα μπορούσαν να είναι σοβαρές προσπάθειες αλλά αργεί πάρα πολύ".