Συρία: Έντεκα άμαχοι σκοτώθηκαν από επιδρομή των διεθνών συμμαχικών δυνάμεων

Συρία: Έντεκα άμαχοι σκοτώθηκαν από επιδρομή των διεθνών συμμαχικών δυνάμεων

Έντεκα άμαχοι -8 παιδιά και 3 γυναίκες- σκοτώθηκαν στη Συρία από επιδρομή του διεθνούς συνασπισμού δυνάμεων που έγινε κοντά στη Ράκα, προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

"Έντεκα πολίτες -οκτώ παιδιά και τρεις γυναίκες- σκοτώθηκαν χθες το βράδυ σε μια επιδρομή του διεθνούς συνασπισμού στο χωριό Χαζίμα, βόρεια της Ράκα, όπου πολεμούν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (FDS) με το Ισλαμικό Κράτος από τις 30 Δεκεμβρίου", δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Οι τζιχαντιστές εξαπέλυσαν στις 30 Δεκεμβρίου επίθεση εναντίον περιοχών που τελούσαν υπό τον έλεγχο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων στην επαρχία Ράκα, πολλές από τις οποίες έχουν έκτοτε ανακαταληφθεί από τον αραβο-κουρδικό συνασπισμό.

Οι FDS, που σχηματίστηκαν κυρίως από τις Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG) και Άραβες μαχητές, ανακοίνωσαν ότι είχαν "σφοδρές συγκρούσεις" χθες το βράδυ με το Ισλαμικό Κράτος νότια του Άιν Ίσα, οι οποίες έληξαν με την απομάκρυνση των τζιχαντιστών από την περιοχή.

Το Άιν Ίσα βρίσκεται σε απόσταση μόνον περίπου 50 χιλιομέτρων βόρεια της Ράκα και Κούρδοι μαχητές είχαν καταφέρει να το κυριεύσουν τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με απολογισμό που έδωσε στις 23 Δεκεμβρίου το Παρατηρητήριο στη δημοσιότητα, οι επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού στη Συρία έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 299 αμάχους, μεταξύ των οποίων 81 παιδιά, και σε 3.712 μαχητές του ΙΚ από τότε που άρχισε την επέμβασή του τον Σεπτέμβριο του 2014. Συνολικά από την σύγκρουση στη Συρία έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 260.000 άνθρωποι από τον Μάρτιο του 2011.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ