Συρία: 19 άμαχοι σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές κοντά στα σύνορα με το Ιράκ

Συρία: 19 άμαχοι σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές κοντά στα σύνορα με το Ιράκ

Τουλάχιστον 19 άμαχοι καθώς και πολλοί τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) σκοτώθηκαν σήμερα σε αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων της οργάνωσης στη συριακή πόλη Μπουκάμαλ, στα σύνορα με το Ιράκ, σύμφωνα με τις πληροφορίες μιας ΜΚΟ.

«Τουλάχιστον 19 άμαχοι, ανάμεσά τους μια γυναίκα και δύο παιδιά, καθώς και τζιχαντιστές σκοτώθηκαν όταν αεροσκάφη έπληξαν θέσεις του ΙΚ στο κέντρο της Μπουκάμαλ», μιας πόλης της επαρχίας Ντέιρ Εζόρ, στην ανατολική Συρία, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, χωρίς να είναι σε θέση να διευκρινίσει στην Πολεμική Αεροπορία ποιας χώρας ανήκαν τα αεροσκάφη που εξαπέλυσαν τα πλήγματα.

Οι θέσεις του ΙΚ βρίσκονται πολύ κοντά σε λαϊκές αγορές, κάτι που εξηγεί τον υψηλό αριθμό των θυμάτων στις τάξεις του άμαχου πληθυσμού, εξήγησε η ΜΚΟ.

Το ΙΚ είχε καταλάβει την Μπουκάμαλ εκδιώκοντας από την πόλη τους αντάρτες την 1η Ιουλίου 2014, δύο εβδομάδες αφού είχε θέσει υπό τον έλεγχό του τη στρατηγικής σημασίας παραμεθόρια κοινότητα αλ Κάιμ της επαρχίας αλ Άνμπαρ του Ιράκ.

Μέσω αυτού του διαδρόμου έκτασης περίπου 25 χιλιομέτρων το ΙΚ διακινεί όπλα, μαχητές και εφόδια από τη μια χώρα στην άλλη.

Η επαρχία Ντέιρ Εζόρ, όπου βρίσκονται σημαντικά κοιτάσματα πετρελαίου, έχει πέσει σχεδόν ολόκληρη στα χέρια των τζιχαντιστών του ΙΚ, με την εξαίρεση ενός μέρους της ομώνυμης διοικητικής της πρωτεύουσας και ενός αεροδρομίου, που παραμένει πάντα υπό τον έλεγχο του συριακού στρατού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ