Συνομιλία Πούτιν - Κάμερον για τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους στην Αίγυπτο

Συνομιλία Πούτιν - Κάμερον για τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους στην Αίγυπτο

O πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον συζήτησαν την πορεία των ερευνών για τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους στη Χερσόνησο του Σινά το περασμένο Σάββατο, γνωστοποίησε το Κρεμλίνο σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ρωσικής προεδρίας, ο Πούτιν υπογράμμισε στον επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης πόσο σημαντικό είναι οι εκτιμήσεις που διατυπώνονται αναφορικά με τα πιθανά αίτια της συντριβής να βασίζονται σε πληροφορίες που προκύπτουν από την επίσημη έρευνα.

«Οι ηγέτες αντήλλαξαν απόψεις σχετικά με την κατάσταση που διαμορφώνεται μετά τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους στην Χερσόνησο του Σινά. Ο Πούτιν τόνισε ότι είναι ζωτικής σημασίας να βασίζεται κανείς μονάχα στις πληροφορίες που προκύπτουν από την επίσημη έρευνα ενώ σχολιάζει τα πιθανά αίτια του δυστυχήματος», επισημαίνεται.

«Οι δύο πλευρές συζήτησαν επιπλέον θέματα σχετικά με τις κοινές προσπάθειες για την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ