Συνέδριο στα τέλη Φεβρουαρίου προτείνει ο Αλ. Τσίπρας – Σε... επαναστατική γυμναστική ο ΣΥΡΙΖΑ

Συνέδριο στα τέλη Φεβρουαρίου προτείνει ο Αλ. Τσίπρας – Σε... επαναστατική γυμναστική ο ΣΥΡΙΖΑ

Στη λύση του προγραμματισμού του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ προσφεύγει ο Αλ. Τσίπρας σε μια προσπάθεια να διατηρήσει τον κομματικό μηχανισμό σε εγρήγορση, ρίχνοντας στο τραπέζι και τα περί πρόωρων εκλογών στις οποίες οπως υποστηρίζει θα αναγκαστεί να προσφύγει ο πρωθυπουργός. Στο Πολιτικό Συμβούλιο πρότεινε τη διεξαγωγή του συνεδρίου στα τέλη Φεβρουαρίου του 2022 (24-27) κάτι που αναμένεται να εγκριθεί και από την Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης η οποία θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να κινητοποιήσει τον κομματικό μηχανισμό, κυρίως δέ να κρύψει κάτω από το χαλί:

  1. τις εσωκομματικές έριδες και τις συγκρούσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ των τάσεων
  2. να καλύψει την έλλειψη προγραμματικού λόγου και προτάσεων που έγιναν ακόμη πιο ορατές το τελευταίο διάστημα μέσα απο τις συζητήσεις στη Βουλή αλλά και την τελευταία του συνέντευξη στην τηλεόραση του ALPHA.

Στο πλαίσιο αυτο στο πολιτικό συμβούλιο του κόμματος επιχείρησε να δώσει την εικόνα της ύπαρξης προτάσεων που όπως είπε πρέπει να επικοινωνηθούν στους πολίτες. Μάλιστα, παρουσίασε μια θεματολογία σχετικά με την ακρίβεια και το Ταμείο Ανάκαμψης επαναλαμβάνοντας και την αυτή που αφορά στην εξαγγελία του για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, για την οποία προανήγγειλε και κατάθεση πρότασης νόμου με ταυτόχρονα πρόταση διεξαγωγής προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.

Ο Αλ. Τσίπρας πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις κάτωθι πολιτικές πρωτοβουλίες που θα λάβουν μορφή το προσεχές διάστημα και έχουν ως εξής:

Πολιτική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την αντιμετώπιση του πρωτοφανούς κύματος της ακρίβειας και τη προστασία νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ώστε να επικοινωνήσουμε αναλυτικά και αδιαμεσολάβητα στους πολίτες τις θέσεις, τις διεκδικήσεις, δεσμεύσεις του κόμματος.

  • Πολιτική πρωτοβουλία για την άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού, με κατάθεση πρότασης νόμου για αύξησή του στα 800 ευρώ και ταυτόχρονα κατάθεση πρότασης διεξαγωγής προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.
  • Ανάληψη πρωτοβουλίας σε συνεννόηση και με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη σύσταση κοινοβουλευτικής Επιτροπής, η οποία θα παρακολουθεί και θα ελέγχει την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, μέχρι και το τελευταίο ευρώ.
  • Συνέχεια της καμπάνιας εμβολιασμού που έχουμε ήδη αποφασίσει με στοχευμένες παρεμβάσεις σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (πρόσφυγες, μετανάστες, άστεγοι, τοξικοεξαρτημένοι ).

Υπενθυμίζεται πως το προηγούμενο διάστημα ο Αλ. Τσίπρας και στενοί του συνεργάτες πραγματοποίησαν συναντήσεις με στελέχη που εκπροσωπούν τις τάσεις του κόμματος σε μια προσπάθεια να πέσουν οι εσωκομματικοί τόνοι και να αποφευχθεί το «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» κατά τη διεξαγωγή του συνεδρίου και των προσυνεδριακών διεργασιών.

Ταυτόχρονα επιχειρεί να πείσει τα στελέχη του ότι οι πρόωρες εκλογές δεν θα αργήσουν δινοντας την εικόνα πως η κυβέρνηση καταρρέει και ως εκ τούτου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσφύγει σε αυτές προκείμενου οπως χαρακτηριστικά αναφέρει «να προλάβει».

«ένας πρωθυπουργός κάνει εκλογές για δυο λόγους –πρόωρες εκλογές εννοώ: Είτε γιατί είναι απόλυτα βέβαιος ότι θα τις κερδίσει, είτε γιατί βλέπει την κατάρρευση και θέλει να προλάβει. Βλέπω, νομίζω το καταλαβαίνετε κι εσείς, ότι όσο περνά ο καιρός απομακρυνόμαστε από το πρώτο ενδεχόμενο και πλησιάζουμε ολοταχώς στο δεύτερο ενδεχόμενο» ανέφερε στη συνέντευξή του στον Alpha, με το βλέμμα στραμμένο στις τάσεις και τις συνιστώσες της Κουμουνδούρου.