Συνάντηση ΥΠΕΝ Π. Σκουρλέτη με τον επίτροπο Ενέργειας Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε

Συνάντηση ΥΠΕΝ Π. Σκουρλέτη με τον επίτροπο Ενέργειας Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε

Οι εξελίξεις με τους αγωγούς TAP και IGB (ελληνοβουλγαρικός) καθώς και το αίτημα της Ελλάδας προς την ΕΕ για αναπροσαρμογή των προβλεπόμενων ορίων δικαιωμάτων εκπομπών CO2 για την ηλεκτροπαραγωγή, ως ένα επιπρόσθετο μέτρο αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχε σήμερα στις Βρυξέλες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης με τον Επίτροπο Ενέργειας Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε στο περιθώριο του Συμβουλίου υπουργών Ενέργειας.

Αναφερόμενος επίσης στην επικείμενη παγκόσμιας συνδιάσκεψης για το Κλίμα στο Παρίσι εξέφρασε την ελπίδα «να έχουμε μία συμφωνία διαφανή, νομικά δεσμευτική, στην οποία να συμμετέχουν όλοι και κυρίως οι μεγάλες οικονομίες του πλανήτη».

Κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο, ο κ. Σκουρλέτης εξέφρασε τον αποτροπιασμό του και τα αισθήματα αλληλεγγύης του ελληνικού λαού προς τον γαλλικό με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι και τόνισε ότι η απάντηση της Ευρώπης στην τρομοκρατία δεν μπορεί να είναι ο περιορισμός των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Ο Έλληνας υπουργός επεσήμανε ακόμη ότι προτεραιότητα της ΕΕ θα πρέπει να αποτελεί η προώθηση των Έργων Κοινού Ενδιαφέροντος, όπως η δημιουργία σταθμών LNG στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, η υλοποίηση του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου, ο «κάθετος διάδρομος» και ειδικότερα οι διασυνδέσεις με Βουλγαρία, Αλβανία, Ιταλία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ