Συνάντηση Πρ. Παυλόπουλου - Γάλλου πρέσβη στο Προεδρικό Μέγαρο

Συνάντηση Πρ. Παυλόπουλου - Γάλλου πρέσβη στο Προεδρικό Μέγαρο

Στο πλαίσιο ειδικής τελετής, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του Γάλλου πρέσβη Κριστόφ Σαντεπί, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της πρόσφατης πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στον Γάλλο πρέσβη του ζήτησε να μεταφέρει στον Γάλλο Πρόεδρο και στον γαλλικό λαό την διαβεβαίωση ότι «για μας, τους Έλληνες, και θέλω να πιστεύω για όλο τον πολιτισμένο δημοκρατικό κόσμο, ιδίως αυτές τις τραγικές στιγμές, οι τρεις αρχές της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη του 1789, ήτοι Ελευθερία, Ισότητα και Αδελφοσύνη είναι πάντα ζωντανές και επίκαιρες».

Ο Γάλλος πρέσβης Κριστόφ Σαντεπί εισήλθε στην αίθουσα των διαπιστευτηρίων, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή, λίγα λεπτά πριν από τις 13.00 συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, και εν συνεχεία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας πρέσβης ε.τ.κ. Γεώργιος Γεννηματάς. Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι και αμέσως μετά η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού παιάνισε τους εθνικούς ύμνους Γαλλίας και Ελλάδος.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ