Συνάντηση Π. Παυλόπουλου με αντιπροσωπεία της ΕΣΠΗΤ

Συνάντηση Π. Παυλόπουλου με αντιπροσωπεία της ΕΣΠΗΤ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, είχε σήμερα αντιπροσωπεία του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ), υπό τον πρόεδρό της Θέμη Μπερεδήμα. Στη συνάντηση η αντιπροσωπεία ανέπτυξε τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και ανέργους στον χώρο των ΜΜΕ, όσο και για την ίδια την ποιότητα της ενημέρωσης ως αδιαπραγμάτευτο δημόσιο αγαθό.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν οι ιδιαίτερα ανησυχητικές συνθήκες που χαρακτηρίζουν το τοπίο του Τύπου στη χώρα μας, οι ραγδαία επιδεινούμενοι δείκτες ανεργίας, τα πάγια αιτήματα των δημοσιογράφων για αξιοπρεπή και σταθερά εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα, καθώς και η υπεράσπιση των Ασφαλιστικών τους Ταμείων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα οξυμένα προβλήματα του κλάδου, διαβεβαιώνοντας για τη συμπαράστασή του στις «δίκαιες» διεκδικήσεις της ΕΣΠΗΤ, όχι μόνο για την προάσπιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των δημοσιογράφων, αλλά και για την προστασία του δημοσιογραφικού λειτουργήματος της ενημέρωσης και του Τύπου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ