Συνάντηση επιστημονικών φορέων με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν στην Ελλάδα

Συνάντηση επιστημονικών φορέων με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν στην Ελλάδα

Οι Πρόεδροι των Επιστημονικών φορέων, ενημέρωσαν τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Chris Allen, για “τις σοβαρές συνέπειες στην κοινωνία από την εφαρμογή του ασφαλιστικού νομοσχεδίου”. Εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο προσχέδιο και ζήτησαν από τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να προβεί σε ενέργειες ενόψει της συζήτησης που ξεκινάει με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών.

Κατά τη συνάντηση ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Μιχάλης Βλασταράκος, μίλησε για “αντιαναπτυξιακό νομοσχέδιο με εισπρακτικό χαρακτήρα” και “στόχο να καλύψει το δημοσιονομικό κενό 1,8 δισ. ευρώ.”

Παράλληλα, όπως είπε, «θα προκαλέσει αδυναμία είσπραξης των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών που θεσμοθετεί και θα οδηγήσει στο κλείσιμο ιατρείων και εργαστηρίων αυτοαπασχολούμενων γιατρών, με αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας, την υπαλληλοποίηση των γιατρών σε μεγάλες επιχειρήσεις με χαμηλούς μισθούς, την αύξηση της φοροδιαφυγής και τη μετανάστευση του καλλίτερου δυναμικού της χώρας». Ο Πρόεδρος του ΠΙΣ ανέφερε, επίσης, ότι ο υπουργός Εργασίας δεν έχει παραδώσει στους κοινωνικούς φορείς, την αναλογιστική μελέτη, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη την τακτική του».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ