Συγκροτήθηκε σε Σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ

Συγκροτήθηκε σε Σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ

Συγκροτήθηκε σε Σώμα σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με τη συμμετοχή εκπροσώπων έξι συνδικαλιστικών παρατάξεων.

Με αίσθημα ευθύνης η διοίκηση της Ένωσης, απαντά με τον τρόπο αυτό στις επιδιώξεις της διαπλοκής, που θέλει τον Κλάδο σε ομηρία με ρεσιτάλ εργοδοτικής αυθαιρεσίας, η οποία διαρκεί τουλάχιστον μια πενταετία με αποτέλεσμα χιλιάδες απολύσεις, καθεστώς ατομικών συμβάσεων, κατάργηση συλλογικών κατακτήσεων, απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ επισημαίνοντας πως το σχέδιο ακυβερνησίας στην ΕΣΗΕΑ, που επεξεργάστηκαν και έθεσαν σε εφαρμογή εργοδοτικά κέντρα, μαζί με τους εκπροσώπους τους, από τις εκλογές του Ιουνίου, έπεσε στο κενό.

Το νέο Δ.Σ. επισημαίνει με ανακοίνωσή του, ότι οι προτεραιότητες του κλάδου αφορούν την άμεση αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων στις εφημερίδες, στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, στα δημόσια ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ κλπ) με ανυποχώρητη στάση στις θεσμικές κατακτήσεις των εργαζομένων, που υπερασπίζονται το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης. Επίσης, το Δ.Σ. αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την άμεση εξόφληση δεδουλευμένων που οφείλονται, την καταβολή των εισφορών στα δημοσιογραφικά Ταμεία, τη διασφάλιση της εργοδοτικής εισφοράς (αγγελιόσημο) και την ενεργοποίηση ελέγχου όσων οφείλουν εργοδοτικές εισφορές σε ΕΔΟΕΑΠ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Στην αυριανή συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. ως άμεσες προτεραιότητες θα τεθούν: Το θέμα των ανέργων (Voucher), το βοήθημα Χριστουγέννων για τους άνεργους δημοσιογράφους και τα επείγοντα εργασιακά θέματα του κλάδου.

Η σύνθεση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ έχει ως εξής:

Πρόεδρος : Νικολόπουλος Σταμάτης

Α'Αντιπρόεδρος: Τσαλαπάτης Δημήτρης

Β'Αντιπρόεδρος: Κυρίτσης Χρήστος

Γεν. Γραμματέας: Νανά Νταουντάκη

Ταμίας: Δημήτρης Κοτταρίδης

Ειδικός Γραμματέας: Φιλιππάκης Γιώργος

Μέλη: Μαρία Αντωνιάδου, Μάκης Διόγος, Μαζανίτης Χρήστος, Γιώργος Μηλιώνης, Σόνια Σόνια Χαϊμαντά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ