Στους Γιούνκερ, Τζακ Λου και Κλάους Ρέγκλινγκ
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου

Στους Γιούνκερ, Τζακ Λου και Κλάους Ρέγκλινγκ

Ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λου, και ο εκτελεστικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, είναι εκείνοι στους οποίους απονεμήθηκε το διεθνές Βραβείο Φιλελληνισμού Lord Byron της Εταιρείας για τον Ελληνισμό και τον Φιλελληνισμό (ΕΕΦ) για το έτος 2022, κατά την έκτακτη πανηγυρική συνεδρίαση της Ακαδημίας Αθηνών.  

Η συμβολή αυτών των προσωπικοτήτων ήταν σημαντική ώστε η Ελλάδα να ξεπεράσει την οικονομική κρίση, από τη διάγνωση του οικονομικού προβλήματος μέχρι, τη διαχείριση αλλά και στο να γείρουν την πλάστιγγα της παραμονής στο ευρώ υπέρ της χώρα μας, όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας, πρέσβης Βασίλειος Παπαδόπουλος, διαβάζοντας την ομιλία της κ. Σακελλαρόπουλου. Ο Παπαδόπουλος επίσης απέδωσε, εκ μέρους της Προέδρου της Δημοκρατίας, τα μετάλλια και τα διπλώματα στους τιμωμένους.

Υπενθυμίζεται ότι το βραβείο απονέμεται σε τρεις προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής, του πνεύματος και των επιχειρήσεων και συνοδεύεται από αργυρό μετάλλιο και 10.000 ευρώ, τα οποία καταβάλλονται σε ίδρυμα ή οργανισμό της επιλογής του βραβευόμενου.

Το ετήσιο αυτό βραβείο έχει δημιουργηθεί με στόχο να προβάλλει διεθνώς τις αξίες του ελληνικού πολιτισμού και τον διαρκή φιλελληνισμό ως αρετή με ευεργετική επίδραση στις κοινωνίες όλου του πολιτισμένου κόσμου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ