Στους έξι ο αριθμός των αγνοούμενων στη Μάνδρα - Προειδοποίηση στους πολίτες να μην πίνουν νερό

Στους έξι ο αριθμός των αγνοούμενων στη Μάνδρα - Προειδοποίηση στους πολίτες να μην πίνουν νερό

Δεύτερη νύχτα καταρρακτωδών βροχοπτώσεων αντιμετώπισαν οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής, με την αγωνία για τις περιουσίες τους να εντείνεται. Ακόμα και την Πέμπτη, κάτοικοι κατήγγειλαν απουσία της πολιτείας, παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού μετά τη σύσκεψη για τη θεομηνία, στο κτίριο της Περιφέρειας Αττικής στην Ελευσίνα.

Ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων είναι συνολικά 16 νεκροί (11 άνδρες, πέντε γυναίκες), ενώ μέχρι στιγμής έχουν αναγνωριστεί οι 14.

Ο αριθμός των αγνοούμενων ανήλθε στους έξι, με τις δυνάμεις της ΕΜΑΚ, άλλα και της αστυνομίας, να διεξάγουν εντατικές έρευνες για την ανεύρεσή τους.

Εν τω μεταξύ 12 κλιμάκια μηχανικών της περιφέρειας από το πρωί καταγράφουν τις ζημιές σε επιχειρήσεις και τον επαγγελματικό τους εξοπλισμό. Έως τώρα αρκετές επιχειρήσεις στην περιοχή έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Επίσης, 120 μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών και των φορέων του βρίσκονται στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία και πραγματοποιούν αυτοψίες.

Οι αυτοψίες σε κτίρια θα πραγματοποιηθούν από μεικτά κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών και της Περιφέρειας, ωστόσο για να ξεκινήσουν θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η άντληση υδάτων και να ολοκληρωθούν οι έρευνες για αγνοούμενους.

Προειδοποίηση στους πολίτες να μην πίνουν νερό

Την προσοχή στους πολίτες να μην πίνουν νερό, πριν διεξαχθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι για την καταλληλότητά του εφιστά ο δήμος Μάνδρας, αν και αποκαταστάθηκαν νωρίτερα (γύρω στις 10 το πρωί) τα προβλήματα στο μισό δίκτυο ύδρευσης του δήμου. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της δημοτικής Αρχής σύντομα όλο το δίκτυο θα είναι ξανά λειτουργικό.

 

Έως το πρωί του Σαββάτου οι βροχοπτώσεις

Σύμφωνα με πρόγνωση της ΕΜΥ, οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν τουλάχιστον έως τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, ενώ αναμένεται βελτίωση του καιρού από το Σαββατοκύριακο.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν σήμερα και τις επόμενες μέρες τις πλημμυρισμένες περιοχές αλλά και να ενημερώνονται για τις οδηγίες προστασίας.

 

Διαβάστε ακόμα:

- Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί λόγω της βροχόπτωσης στην Αττική