Στον Πρόεδρο της Βουλής η Έκθεση του Α.Σ.Ε.Π. για το 2020

Στον Πρόεδρο της Βουλής η Έκθεση του Α.Σ.Ε.Π. για το 2020

Την Έκθεση του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) για το 2020 υπέβαλε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, ο Πρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής κ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου.

Παραδίδοντας την Έκθεση ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ έκανε λόγο για θεσμική τιμή και προσωπική χαρά για την παράδοση της Έκθεσης στον Πρόεδρο της Βουλής. Σημείωσε πως το 2020 -όπως εξάλλου και το 2021- ήταν μια ιδιαίτερα επιβαρυμένη χρονιά, καθώς προκηρύχθηκαν 5.341 θέσεις για τις οποίες υποβλήθηκαν 237.992 αιτήσεις και παράλληλα ξεκίνησε το μεγάλο εγχείρημα για την κατάταξη 204.113 εκπαιδευτικών αρχικά της Ειδικής Αγωγής και στη συνέχεια της Γενικής Εκπαίδευσης.

Ο κ. Παπαϊωάννου ανέφερε ότι επιπλέον, συνεχίστηκε η διεύρυνση του ρόλου του ΑΣΕΠ σε θέματα επιλογής Διευθυντικών Στελεχών του Δημοσίου (Υπηρεσιακοί Γραμματείς, Γενικοί Διευθυντές, Διευθυντές, Τμηματάρχες, Διευθυντές φορέων του Δημοσίου).

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ είπε ότι «με αντικειμενικότητα και διαφάνεια, προσπαθήσαμε να ανταπεξέλθουμε στο δύσκολο αυτό έργο και να επιβεβαιώσουμε την εμπιστοσύνη που διαχρονικά μας έχουν οι Έλληνες πολίτες».

Κατέληξε λέγοντας πως «πρόθεσή μας είναι να κάνουμε σημαντικά βήματα και στον τομέα της επιλογής των υποψηφίων με ουσιαστικότερα κριτήρια. Σε αυτό το έργο είμαστε βέβαιοι κ. Πρόεδρε ότι θα έχουμε τη συνεργασία της Βουλής των Ελλήνων με την οποία έχουμε εξάλλου διεξάγει πολλές διαδικασίες επιλογής προσωπικού αλλά και Διευθυντικών Στελεχών».