Στον ανακριτή σήμερα οι Λυκουρέζος - Παναγόπουλος

Στον ανακριτή σήμερα οι Λυκουρέζος - Παναγόπουλος

Ξεκίνησε ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή, η απολογία του γνωστού ποινικολόγου Αλέξανδρου Λυκουρέζου, που μετήχθη στο εφετείο υπό τη συνοδεία αστυνομικών, καθώς μετά τη σύλληψή του κρατήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, ενώ λίγο αργότερα μετήχθη και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος που αναμένεται να απολογηθεί μετά την ολοκλήρωση της απολογίας Λυκουρέζου.

Στη συνέχεια ανακριτής και εισαγγελέας θα κρίνουν το αν θα κρατηθούν προσωρινά ή εάν θα τους επιβληθούν περιοριστικοί όροι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ένταλμα του ανακριτή, αποδίδονται στους δύο δικηγόρους οι κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της απόπειρας εκβίασης κατά του επιχειρηματία Άρη Φλώρου, προσωρινά κρατούμενου για την υπόθεση της Energa.

Κομβικό ρόλο στην υπόθεση φαίνεται να έχει η υπόθεση της εταιρείας παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας του κ. Φλώρου, που ξεκίνησε να ερευνάται το 2011, για την οποία ο επιχειρηματίας έχει πρωτοδίκως καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 ετών, τον Φεβρουάριο του 2017. Καταλυτικό ρόλο, ωστόσο, έπαιξε η δολοφονία του, εκ των συνηγόρων του Φλώρου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, τον Οκτώβριο του 2017.

Παράλληλα, σήμερα αγωγή κατά της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα, για παραβίαση του νόμου που αφορά το τεκμήριο αθωότητας, καταθέτει ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζους, σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου του Θρασύβουλου Κοντοξή. Αιτία είναι οι δηλώσεις της Κατερίνας Παπακώστα που τον καθιστούσε ένοχο πριν ακόμα απολογηθεί.

Διαβάστε ακόμα:

- Πρώην πρόεδροι Δικηγορικών Συλλόγων: Ακραία πράξη η σύλληψη των δικηγόρων