Στο εδώλιο ο Ξηρός για το σχέδιο «Γοργοπόταμος»

Στο εδώλιο ο Ξηρός για το σχέδιο «Γοργοπόταμος»

Σε δίκη για το αδίκημα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση παραπέμπονται στο Τριμελές Εφετείου Κακουργημάτων συνολικά 28 άτομα για την υπόθεση Γοργοπόταμος, το σχέδιο δηλαδή ανατίναξης των φυλακών Κορυδαλλού που φέρεται να είχε εκπονηθεί για να απελευθερωθούν κατηγορούμενοι για τους Πυρήνες της Φωτιάς μετά την απόδραση του Χρ. Ξηρού.  Μεταξύ των οποίων και ο καταδικασθείς για συμμετοχή στη 17Ν, Χριστόδουλος Ξηρός και η Αγγελική Σπυροπούλου. Με το υπ'' αριθμ. βούλευμα 1810/15, το Συμβούλιο Εφετών Αθήνας παραπέμπει τους κατηγορούμενους σε δίκη για το αδίκημα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση.  Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι οι: Χριστόδουλος Ξηρός, Παν. Αργυρού, Γ. Πολυδώρου, Όλγα Οικονομίδου, Χρ. Τσάκαλος, Γερ. Τσάκαλος, Χαρ. Χατζημιχελάκης, Θ. Μαυρόπουλος, Γ. Νικολόπουλος, Μ. Νικολόπουλος, Ντ. Μπολάνο, Χάρι Κόκα, Μεμά Μπουτζαρ, Αγγελική Σπυροπούλου, Ευαγγελία Στατήρη και Αθ. Τσάκαλου.

Σε δίκη παραπέμπονται επισης  η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου, Αθηνά, και η σύντροφος του ενός, οι οποίες είχαν συληφθεί με την κατηγορία ότι υπέθαλψαν την καταζητούμενη τότε  Αγγελική Σπυροπούλου προκειμένου να μην εντοπιστεί από τις αρχές.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι αρχές θεωρούν πως μετά την απόδραση του Χρ. Ξηρού, οι κατηγορούμενοι είχαν καταλήξει στο σχέδιο "Γοργοπόταμος", το οποίο αφορούσε στην ανατίναξη μέρος του τοίχου των φυλακών Κορυδαλλού, με στόχο την αποφυλάκιση των έγκλειστων καταδικασθέντων για την οργάνωση "Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς".