Στο αρχείο τέθηκε η έρευνα σε βάρος του στενού συνεργάτη του Em. Macron

Στο αρχείο τέθηκε η έρευνα σε βάρος του στενού συνεργάτη του Em. Macron

Οι εισαγγελικές αρχές της Βρέστης ανακοίνωσαν σήμερα ότι θέτουν στο αρχείο την έρευνα σε βάρος του Richard Ferran, πρώην υπουργού και επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron.

Ο Ferran ήταν ο ένας από τους τέσσερις υπουργούς που παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους αφού ανέλαβε την προεδρία ο Maxron, με αφορμή δικαστικές έρευνες σε βάρος τους. Στο μεταξύ όμως εξελέγη βουλευτής και ανέλαβε επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος LREM.

Ο εισαγγελέας της Βρέστης ανακοίνωσε ότι η έρευνα που διεξήχθη σχετικά με τη διαχείριση, εκ μέρους του Ferran, του μη κερδοσκοπικού, ασφαλιστικού οργανισμού Mutuelles de Bretagne, έδειξε ότι δεν υπήρξε κάποια απάτη ή κατάχρηση εμπιστοσύνης. Όσον αφορά το θέμα της σύγκρουσης συμφερόντων, εάν υπήρξε κάποια παράβαση, έχει ήδη παραγραφεί.

Η υπόθεση αναγόταν στο 2011. Την εποχή εκείνη ο ασφαλιστικός οργανισμός του οποίου ήταν γενικός διευθυντής ο Ferran, αποφάσισε να νοικιάσει έναν χώρο στη Βρέστη για να λειτουργήσει εκεί ένα κέντρο περίθαλψης. Μεταξύ των τριών προσφορών που κατατέθηκαν προτιμήθηκε εκείνη της κατασκευαστικής εταιρείας που ανήκε στη σύντροφο του πολιτικού, τη Sadrine Dousane.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Figaro ο Ferran χαιρέτισε την απόφαση των εισαγγελικών αρχών, επανέλαβε ότι είναι αθώος και τόνισε ότι "πλέον αισθάνεται πιο ελεύθερος να μιλήσει και πάλι για το μέλλον της χώρας".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ