Στις 25 Ιουλίου η δίκη του Πολ Μάναφορτ

Στις 25 Ιουλίου η δίκη του Πολ Μάναφορτ

Εισαγγελείς, δικηγόροι υπεράσπισης κι ένας δικαστής ρυθμίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες για την δίκη του Πολ Μάναφορτ, καθώς παραμένουν μόλις οκτώ ημέρες πριν από την έναρξή της. Ανοιχτά παραμένουν τα ζητήματα ενδεχόμενης αναγκαστικής κατάθεσης πέντε μαρτύρων, αλλά κι αλλαγής του προγραμματισμένου χρονοδιαγράμματος της δίκης, σύμφωνα με το CNN.

Η δίκη του πρώην προέδρου της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, αρχίζει στο ομοσπονδιακό δικαστήριο για την περιφέρεια της Ανατολικής Βιρτζίνιας, στις 25 Ιουλίου.

Ο ίδιος, είναι αντιμέτωπος με 18 κατηγορίες που σχετίζονται με τραπεζική απάτη, αλλά και ξένους τραπεζικούς λογαριασμούς. Στην περίπτωση που κριθεί ένοχος, είναι ενδεχόμενο ν' αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης μεγαλύτερη των 300 ετών.

Ο Μάναφορτ κρατείται σε φυλακή στην Αλεξανδρία της πολιτείας Βιρτζίνια μετά τον εντοπισμό από τις αρχές, προσπάθειας που έκανε για την παραποίηση της κατάθεσης μαρτύρων. Έτσι, στα μέσα του προηγούμενου μήνα έγινε άρση του κατ' οίκον περιορισμού του, με συνέπεια την κράτησή του στις φυλακές.

Ο ειδικός ανακριτής με εισαγγελικά καθήκοντα Ρόμπερτ Μάλερ προσπαθεί να ολοκληρώσει την διαδικασία δικαστικής ασυλίας για πέντε μυστικούς μάρτυρες που έχει προγραμματιστεί να καταθέσουν κατά του Μάναφορτ, αρχής γινομένης από την επόμενη εβδομάδα.

Στην περίπτωση που η διαδικασία αυτή ολοκληρωθεί υπέρ των πέντε μαρτύρων, θα σημαίνει ότι τα όσα θα καταθέσουν δεν θα είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν εναντίον τους, σε μεταγενέστερες δίκες.

Ο Μάλερ δεν προχωρεί στην δημοσιοποίηση των ονομάτων των πέντε μαρτύρων κατά την συγκεκριμένη περίοδο, προκειμένου να προφυλάξει τα προσωπικά τους δεδομένα, αλλά και ν' αποτρέψει την δημοσιοποίηση λεπτομερειών που σχετίζονται με την υπόθεση, σύμφωνα με την πρόταση που έχουν καταθέσει οι εισαγγελείς που ασχολούνται με την υπόθεση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ