Στηρίζει τους πράκτορες του ΟΠΑΠ η ΓΣΕΒΕΕ

Στηρίζει τους πράκτορες του ΟΠΑΠ η ΓΣΕΒΕΕ

Την αντίθεσή της στη πρόθεση του Υπουργείου Οικονομικών να προβεί στην φορολόγηση των τυχερών παιχνιδιών της ΟΠΑΠ Α.Ε. ως ισοδύναμο μέτρο, εκφράζει με ανακοινωσή της η ΓΣΕΒΕΕ, επικαλούμενη την σχετική μελέτη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ Α.Ε. (ΠΟΕΠΠΠ).

Η ΓΣΕΒΕΕ, τονίζει ότι η μελέτη αποδεικνύει πως ένα τέτοιο μέτρο θα μειώσει τη συμμετοχή του κοινού, θα έχει αρνητικό πρόσημο στα έσοδα από τον συνολικό φόρο που θα εισπράττει το Ελληνικό Δημόσιο και καταστροφικές συνέπειες για τις 4.500 επιχειρήσεις πρακτορείων ΟΠΑΠ που βρίσκονται στα όρια και κάτω τις βιωσιμότητας, τις οικογένειές τους και τους 20000 εργαζόμενους σε αυτές

Όπως αναφέρει σε σχετική ανανέωση, «στην πλέον κρίσιμη περίοδο για την οικονομία της Ελλάδας και των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν τον κορμό της, οι αποφάσεις για οποιαδήποτε μέτρα πρέπει να είναι απόλυτα μελετημένες ως προς την αποδοτικότητά τους και το αποτέλεσμα και σύμφωνες με κάποιο στοιχειώδες σχέδιο ανάκαμψης και ανάπτυξης. Η πραγματική οικονομία δεν βρίσκεται απλώς στο χείλος του γκρεμού, έχει ξεκινήσει την πτώση.

Οι καιροί δεν επιτρέπουν «αστοχίες». Πόσο μάλλον όταν αυτές έχουν βαρύτατο κόστος στην οικονομία και την κοινωνία της χώρας, γίνονται σπασμωδικά και ως λύσεις ανάγκης και δεν εξυπηρετούν ένα ευρύτερο σχέδιο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Καλούμε το Υπουργείο Οικονομικών και τους θεσμούς να εξετάσουν τη μελέτη ως προς αυτό το μέτρο, η οποία τους έχει κοινοποιηθεί από την ΠΟΕΠΠΠ, για να διαπιστώσουν το προφανές.

Ας ελπίσουμε ότι θα πρυτανεύσει κάποια στιγμή η λογική και από τη πολιτική εξόντωσης και της τελευταίας μικρής και μεσαίας επιχείρησης στην Ελλάδα, θα περάσουμε σε κάποιο σχέδιο ουσιαστικών μέτρων - βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων- διάσωσης της πραγματικής οικονομίας της χώρας.