Στην πρώτη γραμμή για το προσφυγικό οι περισσότερες Εκκλησίες στην Ευρώπη

Στην πρώτη γραμμή για το προσφυγικό οι περισσότερες Εκκλησίες στην Ευρώπη

«Οι περισσότερες Εκκλησίες στην Ευρώπη βρίσκονται στην "πρώτη γραμμή", προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη και την κοινωνία των πολιτών έναντι της μεταναστευτικής/ προσφυγικής κρίσης, η οποία συνιστά «ανθρωπιστική κρίση» διαβεβαίωσε τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη ο γ.γ του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών, Όλαφ Φύκσε Τβέιτ κατά τη συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης για την Πρόληψη του Βίαιου Εξτρεμισμού στην έδρα του Συμβουλίου στη Γενεύη

Ειδικότερα, ο κ. Τβέιτ υπογράμμισε την ανάγκη επίδειξης ανθρωπισμού και συμπόνιας προς τους πρόσφυγες, κάλεσε την Ευρώπη να προσφέρει μεγαλύτερη στήριξη και αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, ενώ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την επιβολή περιορισμών ως είδος «συλλογικής τιμωρίας».

Τις θερμές ευχαριστίες της ελληνικής κυβέρνησης για τη συνεργατική διάθεση και την αλληλεγγύη που επιδεικνύει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών προς την Ελλάδα, έχοντάς την τοποθετήσει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός του εδώ και αρκετό καιρό εξέφρασε ο κ. Αμανατίδης και ζήτησε να συνεχιστεί η παροχή στήριξης προς τη χώρα, η οποία -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- βρίσκεται αντιμέτωπη με μια άνευ προηγουμένου προσφυγική κρίση.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα