Στη Σμύρνη ο Αλέξης Τσίπρας

Στη Σμύρνη ο Αλέξης Τσίπρας

Στη Σμύρνη έφτασε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, για να συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του, Ahmet Davutoglu, ως συνέχεια των διαπραγματεύσεων που έλαβαν χώρα στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών για το προσφυγικό.

Ο Αλ. Τσίπρας θα συμμετάσχει στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Τουρκίας-Ελλάδας, όπου πέρα από το προσφυγικό θα συζητηθεί η βελτίωση της συνεργασίας των δύο χωρών σε διάφορους τομείς.

Το πρόγραμμα του Ανώτατου Συμβουλίου έχει ως εξής:

15:00 Σύνοδος Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας

16:30 Τελετή υπογραφής των Συμφωνιών και κοινές δηλώσεις Τύπου

18:00 Ελληνο-τουρκικό Επιχειρηματικό Φόρουμ

19:00  Ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην τελετή  ανακήρυξής του ως Επίτιμου Διδάκτορα από το Πανεπιστήμιο της Σμύρνης

20:00 Δείπνο από το Εμπορικό Επιμελητήριο της Σμύρνης και την Union of Chambers and Commodity Exchanges of Turkey

 

Κυβερνητική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το ναό της Αγίας Φωτεινής

Τον ιερό ναό της Αγίας Φωτεινής στην Σμύρνη, επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, οι υφυπουργοί εξωτερικών Δ. Μαρδας και Γ. Αμανατίδης, και ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Σ. Κρετσος.

Στον Ιερό Ναό τους ξεναγησε ο πάτηρ Κύριλλος Σύκης, ο οποίος τους μίλησε για την ιστορία του ναού και την ιστορία της ελληνικής κοινότητας της Σμύρνης