Στη φυλακή επιστρέφει το μεσημέρι ο Κουφοντίνας

Στη φυλακή επιστρέφει το μεσημέρι ο Κουφοντίνας

Στις φυλακές Κορυδαλλού αναμένεται να επιστρέψει σήμερα ο Δημήτρης Κουφοντίνας καθώς λήγει η 48ωρη άδεια που πήρε την Πέμπτη προκαλώντας πολιτική θύελλα εντός Ελλάδας και διπλωματικές αντιδράσεις εκτός της χώρας.

Ο επονομαζόμενος «Λουκάς» πρέπει να επιστρέψει στο κελί του στις 12:00 το μεσημέρι του Σαββάτου

Το πρωί και ενώ τα τηλεοπτικά συνεργεία ήταν έξω από το σπίτι του Δημήτρη Κουφοντίνα, στον Βαρνάβα, ο γιος του, Εκτορας, πλησίασε τους δημοσιογράφους και τους κέρασε γλυκά, όπως κατέγραψε η κάμερα του «Ε».

Λίγο πριν από τις 9 το πρωί, ο Δημήτρης Κουφοντίνας αποχώρησε από το σπίτι του στον Βαρνάβα, μαζί με τον γιο του και την Αγγελική Σωτηροπούλου.

Η άδεια του πάντως προκάλεσε τσουνάμι αντιδράσεων από σύσσωμη την αντιπολίτευση.

Ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε «σοκαρισμένος πολίτης που παρακολουθεί τον μεγαλύτερο δολοφόνο της χώρας, το πιστόλι της "17 Νοέμβρη", να βγαίνει από τη φυλακή» και προσέθεσε: «Ο Κουφοντίνας δηλώνει αμετανόητος. Είναι ο ιδεολογικός καθοδηγητής μιας νέας γενιάς τρομοκρατών. Καλεί νέους ανθρώπους να γίνουν δολοφόνοι. Αυτό επιβραβεύουμε σήμερα; Ζητώ μια ξεκάθαρη τοποθέτηση για το θέμα».

Σφοδρή επίθεση στον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή και στην κυβέρνηση εξαπέλυσε και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η επικεφαλής της ΔΗΣΥ Φώφη Γεννηματά δήλωσε πως η άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα προκαλεί το δημόσιο αίσθημα.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε πως «η Δημοκρατία πρέπει να είναι ανεκτική, όχι όμως και με αυτούς που συνεχίζουν να υπερασπίζονται και να προπαγανδίζουν δολοφονικές πράξεις».