Στα ρηχά της Σαλαμίνας η τραυματισμένη φάλαινα

Στα ρηχά της Σαλαμίνας η τραυματισμένη φάλαινα

Σε βραχώδη ακτή της παραλίας Σελίνια Σαλαμίνας εθεάθη εκ νέου σήμερα το πρωί η νεαρή φάλαινα που εγκλωβίστηκε χθες το πρωί στα ρηχά της παραλίας του Αλίμου. Όπως αναφέρει η ομάδα Διάσωσης του ΑΡΙΩΝ ειδοποιήθηκε άμεσα το τοπικό λιμεναρχείο και η κτηνιατρική σχολή του ΑΠΘ για την επαναπροσάραξη του Ζιφιού στη Σαλαμίνα στον Σαρωνικό κόλπο.

Ήδη στο θαλάσσιο θηλαστικό παρέχεται εκ νέου ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ενώ στην επιχείρηση συνδράμει ομάδα δυτών των ΟΥΚ. Η φάλαινα «Ζιφιός» είχε οδηγηθεί χθες στην ανοικτή θάλασσα, και αφέθηκε ελεύθερη να κολυμπήσει -σύμφωνα με οδηγίες καθηγήτριας του ΑΠΘ. Έφερε μικρό τραύμα στο ρύγχος και τις είχαν προσφερθεί οι πρώτες βοήθειες, ενώ είχαν διενεργηθεί και ιατρικές εξετάσεις.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ ανέφερε ότι «σήμερα το πρωί δεν είναι και τόσο ευχάριστα τα νέα με την έννοια ότι εμφανίζεται στα ανατολικά της Σαλαμίνας, άρα το γεγονός ότι επιστρέφει εκ νέου προς τα ρηχά δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικό. Θα στείλουμε επαγγελματίες δύτες - γιατί είναι πιο βαθιά το ζώο - προκειμένου να του χορηγήσουν πάλι φαρμακευτική αγωγή έτσι ώστε να το βοηθήσουμε να επιστρέψει κατά το δυνατόν με περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης στο φυσικό του περιβάλλον».