Στα μέσα του 2021 θα φτάσουν στην Ελλάδα τα πρώτα Rafale 

Στα μέσα του 2021 θα φτάσουν στην Ελλάδα τα πρώτα Rafale 

Στα μέσα του 2021 θα φτάσουν στην Ελλάδα τα πρώτα από τα 18 γαλλικά μαχητικά Rafale. Από αυτά τα έξι θα είναι καινούργια και τα 12 ελαφρώς μεταχειρισμένα, ενώ η συνολική αγορά θα έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του 2022, ενημέρωσε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης από την Θεσσαλονίκη, προσθέτοντας ότι το project αγοράς των νέων φρεγατών και της αναβάθμισης των τεσσάρων υφιστάμενων είναι διάρκειας 5-7 ετών.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το κόστος προμήθειας των νέων πολεμικών σκαφών και της αναβάθμισης των υφιστάμενων, δεν μπορεί ακόμη να υπολογιστεί, καθώς η απόκτησή τους θα γίνει κατόπιν προσφορών και θα επιλεγούν οι πιο συμφέρουσες, με βάση τόσο τα ποιοτικά κριτήρια, όσο και το κόστος. καλύτερες , ανέφερε από την Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός.

«Σε ορίζοντα 10ετίας έχουμε την δυνατότητα να υποστηρίξουμε την χρηματοδότηση της αγοράς τους», είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης, επικαλούμενος σχετικές συνεννοήσεις με το υπουργείο Οικονομικών. Αναφερθείς στην αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας, είπε ότι αυτό προχωρά, ενώ έκανε ειδική μνεία στην ρήτρα αμοιβαίας αποτροπής που υπάρχει σε ευρωπαϊκό επίπεδο σύμφωνα με το άρθρο 7 της Συνθήκης της ΕΕ. «Ελπίζω να μην χρειαστεί να ενεργοποιηθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.