Στα 47 ευρώ η ανώτερη τιμή των PCR tests

Στα 47 ευρώ η ανώτερη τιμή των PCR tests

Το πλαφόν που θα ισχύει από την ερχόμενη Πέμπτη 6 Ιανουαρίου για την διενέργεια PCR tests καθορίζεται στην ανώτερη τιμή των 47 ευρώ, ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Αναλυτικότερα, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό, τα διαγνωστικά εργαστήρια και τις ιδιωτικές κλινικές ότι από την Πέμπτη 06/01/2022 τροποποιούνται τα ανώτατα όρια τιμής χρέωσης (πλαφόν) για το διαγνωστικό έλεγχο με τη μέθοδο PCR ως εξής:

1. Ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση δείγματος κ.λπ.), περιλαμβανόμενων των απαιτούμενων αντιδραστηρίων και αναλώσιμων υλικών, το ποσό των τριάντα πέντε (35) ευρώ.

2. Ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές, το ποσό των δώδεκα (12) ευρώ.

Τα προαναφερθέντα ανώτατα όρια τιμής χρέωσης δεν εφαρμόζονται στην περίπτωση κατά την οποία η δειγματοληψία πραγματοποιείται εκτός ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων και ιδιωτικών κλινικών οπότε η τιμή τους διαμορφώνεται ελεύθερα.

Τα ανωτέρω θα προβλέπονται σε Απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη που βρίσκεται σε διαδικασία έκδοσης.

Νωρίτερα, ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης γνωστοποίησε ότι θα εκδοθεί υπουργική απόφαση για την επιβολή πλαφόν στην τιμή των PCR test, που σήμερα κοστίζουν 60 ευρώ,

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο αρμόδιος υπουργός τόνισε πως με τη «νέα υπουργική απόφαση θα είναι χαμηλότερη η τιμή για το μοριακό τεστ», το οποίο «θα είναι κάτω από 60 ευρώ», σημειώνοντας ότι το σημερινό πλαφόν είναι «40 ευρώ το PCR, συν 20 ευρώ για τις υπηρεσίες».

Υπενθυμίζεται ότι χθες στο Mega ανέφερε ότι «αύριο θα είμαστε σε θέση να κάνουμε ανακοινώσεις όσο αφορά τα PCR. Πλαφόν υπάρχει, 40 ευρώ το PCR συν 20 ευρώ για τις υπηρεσίες. Για αυτά τα ποσά θα υπάρξει κάποιου είδους παρέμβαση αύριο. Κάναμε μια πολύ καλή συζήτηση με τους εκπροσώπους των γιατρών και τους ευχαριστώ πολύ».

Άφησε δε να εννοηθεί ότι η τιμή θα είναι γύρω στα 50 ευρώ. «Θα πρόκειται για διατίμηση, όλοι θα είναι υποχρεωμένοι να το τηρήσουν», είπε προσθέτοντας ότι «θα είναι κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, είμαστε ήδη φθηνοί στην τιμή των PCR».