Στ. Μπαλάσκας: Η Ελλάδα είναι παράδεισος εγκληματικότητας

Στ. Μπαλάσκας: Η Ελλάδα είναι παράδεισος εγκληματικότητας

«Εγκληματικό παράδεισο» χαρακτήρισε την Ελλάδα ο Σταύρος Μπαλάσκας, συνδικαλιστής αστυνομικός, με αφορμή τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, υποστηρίζοντας πως η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί οφείλεται στο καθεστώς ατιμωρησίας που εξασφαλίζουν τα «παραθυράκια» στους νόμους. 

«Οι νόμοι  στην Ελλάδα είναι σαν τις πολυκατοικίες. Έχουν μια είσοδο και πάρα πολλά παράθυρα», ανέφερε ο Στ. Μπαλάσκας μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6. Ο ίδιος  Μπαλάσκας αναφέρθηκε σε ένα καθεστώς ατιμωρησίας που υπάρχει στη χώρα μας για εγκληματίες «θαμώνες» των φυλακών, που μπαινοβγαίνουν στα σωφρονιστικά ιδρύματα και επαναλαμβάνουν τα ίδια εγκλήματα. Σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά, εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι δράστες θα συλληφθούν, αφού όπως είπε η αστυνομία βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι αυτού του είδους τα περιστατικά έχουν αυξηθεί, ο κ. Μπαλάσκας σημείωσε ότι, με βάση την πολυετή εμπειρία του, αυτό που βλέπει είναι ότι υπάρχει μια «ατέρμων κατάσταση που δεν τελειώνει». «Με το που σκοτώνονται οι μεν, γεννιούνται οι δε» σχολίασε αναφερόμενος σε αυτή τη βαθιά παρανομία για τον έλεγχο της νύχτας.

Ως προς το γιατί υπάρχουν ακόμα τέτοια φαινόμενα στη χώρα μας ενώ σε άλλες χώρες έχουν εξαλειφθεί, σημείωσε ότι, όπως υπάρχουν φορολογικοί παράδεισοι που πάνε κάποιοι και ξεπλένουν τα χρήματά τους, έτσι και «η Ελλάδα είναι εγκληματικός παράδεισος». «Ακόμα και αυτό που έγινε εχθές συνδέεται άμεσα με τη δολοφονία της άτυχης 20χρονης. Πώς; Στην ατιμωρησία. Όλα ξεκινάνε από εκεί», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Στ. Μπαλάσκας.