Σκυλακάκης: Μόνιμος μηχανισμός παρέμβασης για τις ενεργειακές τιμές

Σκυλακάκης: Μόνιμος μηχανισμός παρέμβασης για τις ενεργειακές τιμές

Στο πλάνο προστασίας της κυβέρνησης των ευάλωτων νοικοκυριών με φόντο τις αυξήσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο αλλά και για τις σχετικές προτεραιότητες έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης. Άμεσα θα ανακοινωθούν τα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων ενώ θα ακολουθήσει ένα σχέδιο που θα παρεμβαίνει αυτόματα όταν αυξάνονται οι ενεργειακές τιμές για τα νοικοκυριά. 

Πιο αναλυτικά, ο Θ. Σκυλακάκης έκανε λόγο για την πρόθεση της κυβέρνησης να παρουσιάσει το σχετικό σχέδιο ενώ τόνισε πως «είναι σαφές ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει και δεύτερη παρέμβαση σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο. Η παρέμβαση θα έχει κοινωνικά χαρακτηριστικά και θα καλύπτει ομάδες που βάλλονται περισσότερο. Η κυβέρνηση επιθυμεί να βοηθήσει περισσότερο τη μεσαία τάξη. Η συζήτηση για το επίδομα θέρμανσης είναι σε εξέλιξη. Αλλά θα είναι για περισσότερους» αποφεύγοντας να αναλύσει περισσότερο, τα κριτήρια και ποιους θα αφορά. 

Στη συνέντευξή του στην τηλεόραση του Open, ο κ. Σκυλακάκης εξήγησε ότι μετά τις εξαγγελίες προστασίας των νοικοκυριών «θα χρειαστεί μόνιμος μηχανισμός ώστε να υπάρχει αυτόματη παρέμβαση όταν θα υπάρχουν αυξήσεις στην ενέργεια. Θα είναι ήδη ενεργό το σύστημα κι αυτομάτως θα υπάρχει παρέμβαση. Θα ανακοινωθεί σε επόμενη φάση».

Επιπλέον, ο υπουργός  ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει μείωση στο ειδικό φόρο κατανάλωσης των καυσίμων.