Σκέρτσος: Να σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να διαστρεβλώνει δηλώσεις και να υπονομεύει το εμβολιαστικό πρόγραμμα

Σκέρτσος: Να σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να διαστρεβλώνει δηλώσεις και να υπονομεύει το εμβολιαστικό πρόγραμμα

«Τα παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσουν να παράγουν τόσο ανώφελο θόρυβο που προκαλεί μόνο σύγχυση και παραπληροφόρηση», αναφέρει σε ανάρτηση του ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος, τονίζοντας ότι η υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό δεν αποτελεί πολιτική σημαία ευκαιρίας.

Είχε προηγηθεί επίθεση από την εφημερίδα Αυγή με αφορμή τη δήλωση Σκέρτσου ότι δεν υπάρχει κάποια μελέτη που να δείχνει πως οι εργαζόμενοι στην αστυνομία μεταδίδουν τον ιό. «Οι αστυνομικοί νοσούν και μεταδίδουν όταν δεν τηρούν τα ατομικά μέτρα προστασίας όσο και οι υπόλοιποι συμπολίτες μας. Σίγουρα όμως δεν συμμετέχουν σε αλυσίδες διασποράς του ιού που να δικαιολογούν την επιβολή οποιασδήποτε υποχρεωτικότητας», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Α. Σκέρτσος.

Η ανάρτηση του Α. Σκέρτσου
 

«Ας σταματήσουν επιτέλους στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να υπονομεύουν πλαγίως ή ευθέως το εμβολιαστικό πρόγραμμα και να διαστρεβλώνουν δηλώσεις.

Οι ανεφάρμοστες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί «προαιρετικής υποχρεωτικότητας» -αλλά χωρίς πρακτικές κυρώσεις- σε άλλες ομάδες δημοσίων υπαλλήλων πλην των υγειονομικών, δεν προσφέρουν πρακτικά κάποιο υγειονομικό όφελος ως προς τη γενική ανοσία του πληθυσμού. Λειτουργούν όμως σίγουρα παρελκυστικά αφενός για να καλύψουν τη συστηματικά επαμφοτερίζουσα στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα θέματα της πανδημίας και αφετέρου για να προκαλέσουν αναστάτωση σε κρίσιμες λειτουργίες του κράτους, όπως είναι η δημόσια τάξη και ασφάλεια.

Η υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό δεν αποτελεί πολιτική σημαία ευκαιρίας. Η υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό συνδέεται ευθέως με τον κίνδυνο έκθεσης και μετάδοσης του ιού σε ευάλωτες ομάδες όπως π.χ. οι ασθενείς που προσφεύγουν στα νοσοκομεία για να αναζητήσουν θεραπεία και όχι για να κολλήσουν COVID.

Οι αστυνομικοί νοσούν και μεταδίδουν όταν δεν τηρούν τα ατομικά μέτρα προστασίας όσο και οι υπόλοιποι συμπολίτες μας. Σίγουρα όμως δεν συμμετέχουν σε αλυσίδες διασποράς του ιού που να δικαιολογούν την επιβολή οποιασδήποτε υποχρεωτικότητας. Τα παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ ας σταματήσουν να παράγουν τόσο ανώφελο θόρυβο που προκαλεί μόνο σύγχυση και παραπληροφόρηση».

Διαβάστε ακόμη:

Σκέρτσος: Τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση δεν είναι διχαστικά αλλά προστατεύουν τη δημόσια υγεία