«Σημαντική εμπορική προσφορά» από Γιούνκερ αναμένει ο Τραμπ

«Σημαντική εμπορική προσφορά» από Γιούνκερ αναμένει ο Τραμπ

Ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Λάρι Κούντλοου, δήλωσε ότι η Αμερικανική κυβέρνηση αναμένει σύντομα μια σημαντική εμπορική προσφορά από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Γιούνκερ μεταβαίνει στην Ουάσιγκτον στις 25 Ιουλίου προκειμένου να έχει συνάντηση με τον κ. Τραμπ, με τη σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν να αναφέρει πως οι δύο άνδρες θα επικεντρωθούν στη βελτίωση του διατλαντικού εμπορίου και τη σφυρηλάτηση μιας ισχυρότερης οικονομικής εταιρικής σχέσης.

Οι σχέσεις της Ουάσινγκτον με τις Βρυξέλλες είναι τεταμένες μετά την επιβολή δασμών εκ μέρους των ΗΠΑ στον εισαγόμενο χάλυβα και στο αλουμίνιο, στις αρχές Ιουνίου, με τον κ. Τραμπ μάλιστα να τονίζει πρόσφατα ότι οι δασμοί αυτοί μπορεί να επεκταθούν και στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία.

Μάλιστα, ο κ. Γιούνκερ χαρακτήρισε σήμερα «μάταιες» τις προσπάθειες του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, να «διχάσει τους Ευρωπαίους», σε ό,τι αφορά το εμπόριο.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε πως έχει ήδη προσπαθήσει, «χωρίς μεγάλη επιτυχία» όπως παραδέχτηκε, να εξηγήσει στον κ. Τραμπ ότι όταν πρόκειται για το εμπόριο «η ΕΕ είναι ενωμένη», επομένως «όλες οι προσπάθειες για να διχαστούν οι Ευρωπαίοι είναι μάταιες».

Όσον αφορά τη στάση που θα τηρήσει κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ουάσινγκτον, ο πρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε ότι παρουσίασε τη συνολική θέση της ΕΕ στο G7 στον Καναδά, όπου επανέλαβε στον Πρόεδρο των ΗΠΑ τις ευρωπαϊκές θέσεις. «Το ίδιο θα κάνω και τώρα» σημείωσε και πρόσθεσε ότι πάει στην Ουάσινγκτον πολύ ήρεμος.

AP Photo/Susan Walsh

Διαβάστε Περισσότερα