Σε ύφεση η πυρκαγιά στον Δομοκό

Σε ύφεση η πυρκαγιά στον Δομοκό

Πάνω από 15 ώρες κράτησε η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες στο χωριό Πετρωτό του Δομοκού. Οι έντονοι άνεμοι που έπνεαν την Τρίτη στην περιοχή, δυσκόλεψαν τις προσπάθειες των πυροσβεστών μιας η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα αναζωπυρώθηκε τις μεσημεριανές ώρες, σχημάτισε δύο μέτωπα και είχε πορεία προς τη θεσσαλική πλευρά.

Οι πυροσβέστες απέτρεψαν την επέκταση στην κατοικημένη περιοχή, ενώ επίγεια και εναέρια μέσα από το πρωί προσπαθούν να περιορίσουν την καταστροφική της πορεία.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 38 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 2 ομάδες της ΕΜΟΔΕ, με τη βοήθεια εναέριων μέσων (PZL, Air Tractor και Canader), ενώ ενισχύονται οι επίγειες δυνάμεις και από τη Λάρισα.

Αναλυτικά η ενημέρωση της Πυροσβεστικής:

Στην δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ στην Τ.Κ. Πετρωτού στο Δομοκό Φθιώτιδας επιχειρούν 52 πυροσβέστες με δύο (2) ομάδες πεζοπόρων, 16 οχήματα, 11 αεροσκάφη και τρία (3) ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα (1) για εναέριο συντονισμό.

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επίσης, μεταβαίνουν 54 πυροσβέστες με δύο (2) ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 21 οχήματα από Περιφέρειες της χώρας ως κάτωθι:

  •  10 πυροσβέστες με 5 οχήματα από την Κεντρική Μακεδονία
  •  16 πυροσβέστες με μια (1) ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 5 οχήματα από τη Δυτική Μακεδονία,
  •  10 πυροσβέστες με 5 οχήματα από Ήπειρο και
  •  18 πυροσβέστες με μια (1) ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 6 οχήματα από Θεσσαλία.