Σε Σουηδία και Φινλανδία το επόμενο διήμερο ο Ν. Ξυδάκης

Σε Σουηδία και Φινλανδία το επόμενο διήμερο ο Ν. Ξυδάκης

Διήμερη επίσκεψη στη Σουηδία και τη Φινλανδία θα πραγματοποιήσει το ερχόμενο διήμερο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών περιοδειών του προκειμένου να ενημερώσει τους Ευρωπαίους ομολόγους του για τις ελληνικές θέσεις στο προσφυγικό και σε άλλα ευρωπαϊκά θέματα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ξυδάκης θα βρίσκεται αύριο, Πέμπτη, στη Σουηδία, όπου θα συναντήσει διαδοχικά στη Στοκχόλμη την υφυπουργό Εξωτερικών Annika Sοder, τον υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων παρά τω πρωθυπουργώ Hans Dahlgren και την εκπρόσωπο του Κόμματος Μετριοπαθών, για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Karin Enstrοm.

Την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφτεί τη Φινλανδία, όπου θα πραγματοποιήσει στο Ελσίνκι διαδοχικές συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών της Φινλανδίας και αντιπρόεδρο Κυβέρνησης, Timo Soini, τον γενικό γραμματέα ΥΠΕΞ Samuli Virtanen, τον γενικό γραμματέα για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις στο Γραφείο Πρωθυπουργού, Kare Halonen καθώς και τον υπουργό Εσωτερικών της Φινλανδίας, Petteri Orpo.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ