Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Χαλκίδα - Κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Χαλκίδα - Κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε για τρεις μήνες η Χαλκίδα, κατόπιν απόφασης του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας μετά τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με το tvstar.gr, σπίτια και επιχειρήσεις καταστράφηκαν, δρόμοι έχουν εξαφανιστεί και έχουν μετατραπεί σε λίμνες, με τους κατοίκους να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Συγκεκριμένα, οικοδομικά τετράγωνα στην ευρύτερη περιοχή του Δοκού, της Αγίας Ελεούσας και της Λιανής Άμμου έχουν πλημμυρίσει και οι κάτοικοι βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα φαινόμενο που αντί να υποχωρεί το νερό, τόσο διογκώνεται όσο περνούν οι μέρες. 

Σε πολλούς δρόμους έχει τοποθετηθεί σήμανση και έχει απαγορευτεί η διέλευση των οχημάτων, ενώ επικίνδυνοι είναι και δρόμοι που παραμένουν ανοιχτοί για την κυκλοφορία, ωστόσο είναι αρκετά στενοί και βρίσκονται σε παρακείμενα πλημμυρισμένα χωράφια, με τον κίνδυνο να σημειωθούν καθιζήσεις να είναι υπαρκτός.

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, η Δημοτική Ενότητα Χαλκίδας του Δήμου Χαλκιδέων κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μέχρι τις 3 Ιουνίου 2019.

Δείτε φωτογραφίες από το tvstar.gr: