Σε διαρκή ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση
Κύκλοι Υπουργείου Άμυνας

Σε διαρκή ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση

Κύκλοι του ΥΠΕΘΑ επισημαίνουν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση ή απειλή ασφαλείας, όπως ήταν και θα είναι πάντα. «Τα υπόλοιπα είναι σενάρια που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», σημειώνουν.

Νωρίτερα κύκλοι του υπουργείου Άμυνας έκαναν, σύμφωνα με πληροφορίες, λόγο για το ενδεχόμενο να υπάρξουν υβριδικού τύπου απειλές στα νησιά και τα σύνορα στον Έβρο με στόχο την εσωτερική αποσταθεροποίηση. Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ως παράδειγμα την εκδήλωση πυρκαγιών ενώ τονίζουν ότι το υπουργείο προετοιμάζεται για κάθε τύπου απειλή, από όπου και αν προέρχεται.

«Το καλοκαίρι μπορεί να έχουμε υβριδικού τύπου απειλές στα νησιά και τα σύνορα στον Έβρο με στόχο την εσωτερική αποσταθεροποίηση. Πχ  πυρκαγιές στα δάση. Το υπουργείο προετοιμάζεται για κάθε τύπου απειλή, από όπου και αν  προέρχεται», ανέφεραν χαρακτηριστικά. 

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα το Politico σε δημοσίευμά του ανέφερε πως η Ελλάδα κατέθεσε πρόταση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υπάρξει επέκταση του τείχους κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία, στον Έβρο, με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά κονδύλια,στο πλαίσιο των συζητήσεων με την Κομισιόν για τη διαμόρφωση του μεταναστευτικού σχεδίου την περίοδο 2021-2027. 

Επικοινωνία Δένδια – Μπλίνκεν

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν είχε ο Νίκος Δένδιας κατά την οποία τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στον Κόλπο.

Όπως σημειώνει σε ανάρτησή του ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, παράλληλα τον ενημέρωσε για την όξυνση της τουρκικής προκλητικότητας, τόσο σε ρητορικό επίπεδο, όσο και επί του πεδίου.