Σε αναζήτηση δεύτερου νομικού συμβούλου για τη δικαστική διαμάχη με ομολογιούχους η Αργεντινή

Σε αναζήτηση δεύτερου νομικού συμβούλου για τη δικαστική διαμάχη με ομολογιούχους η Αργεντινή

Η νέα κυβέρνηση της Αργεντινής αναζητά δεύτερο νομικό γραφείο για να την βοηθήσει να λύσει την μακροχρόνια διαμάχη της χώρας με δανειστές που την καταδιώκουν δικαστικά για τα απλήρωτα χρέη της, είπε χθες μια πηγή στο υπουργείο οικονομίας.

Η κεντροδεξιά κυβέρνηση του Μαουρίσιο Μάκρι θα εκδηλώσει σήμερα επίσημα το ενδιαφέρον της για νέα εταιρεία δικηγόρων η οποία θα έχει έδρα τη Νέα Υόρκη, για να συνεργαστεί με την ήδη υπάρχουσα εταιρεία Κλίρι, Γκότλιμπ, Στιν και Χάμιλτον ΕΠΕ, είπε η πηγή, που μίλησε με όρο την ανωνυμία.

Η Αργεντινή και οι λεγόμενοι «αντιστεκόμενοι» κάτοχοι ομολόγων σχεδιάζουν να συναντηθούν τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου για να ξεκινήσουν συνομιλίες με στόχο να λύσουν τη δικαστική διαμάχη η οποία ξεκίνησε από την αδυναμία της κυβέρνησης το 2002 να εξοφλήσει ομόλογα αξίας περίπου 91 δισεκατομμυρίων ευρώ (με σημερινές τιμές, ή 100 δις δολάρια).

Σύμφωνα με την πηγή, η κυβέρνηση περιμένει ότι οι διαπραγματεύσεις με τους ομολογιούχος θα είναι σκληρές.

Ο Μάκρι έχει εκφράσει τη σιγουριά ότι θα επιτευχθεί συμφωνία το 2016. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα επιτρέψει στην Αργεντινή - την τρίτη κατά μέγεθος μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής και τον παρία των οικονομικών αγορών - να επανακτήσει την πρόσβασή της στις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές και να ελαφρύνει μία οξεία έλλειψη σκληρού νομίσματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ