Ρότσιλντ κατά Μητσοτάκη για την επένδυση στην Κέρκυρα

Ρότσιλντ κατά Μητσοτάκη για την επένδυση στην Κέρκυρα

Με απρεπείς αναφορές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη ο γιος του Λόρδου Ρότσιλντ παίρνει θέση σχετικά με την επένδυση στην Κασσιόπη και τον κατηγορεί διότι την υπερασπίζεται και την προωθεί.

Με αναρτήσεις του στο twitter φτάνει στο σημείο να χαρακτηρίσει τον Έλληνα πρωθυπουργό «ανόητο» διότι στηρίζει την εν λόγω επένδυση, κάνει λόγο για «φιάσκο» και θέτει και θέμα περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Επιπλέον, ο Νατ Ρότσιλντ, μόνιμος κάτοικος Ελβετίας στις αναρτήσεις του αναφέρει πως κατά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη υπήρξαν αντιδράσεις από χιλιάδες κατοίκους και εμφανίζει φωτογραφία μερικών δεκάδων συγκεντρωμένων.

Η οικογένεια Ρότσιλντ διαθέτει ένα μεγάλο ακίνητο πλησίον της περιοχής στην οποία πρόκειται να γίνει η 120 εκατ. ευρώ επένδυση και φαίνεται να αντιδρά σε αυτή.

Όμως οι αναφορές του υιού Ρότσιλντ, της οικογένειας στην οποία είχε απευθυνθεί ο Αλέξης Τσίπρας και είχε συνεργαστεί πραγματοποιώντας ως πρωθυπουργός και ιδιωτικό ταξίδι που εκ των υστέρων έγινε γνωστό, εκ φεύγουν της όποιας διαφωνίας δύναται να έχει οποιοσδήποτε.

Οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί αυτού του επιπέδου αποτελούν ευθεία βολή κατά του πρωθυπουργού της χώρας προσδίδουν και πολιτικό περιεχόμενο δεδομένου ότι η επένδυση αποτελεί και μια κεντρική κυβερνητική επιλογή.

Υπενθυμίζεται πως ο όμιλος Ρότσιλντ είχε αναπτύξει στενές σχέσεις με την κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα. Ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός το 2017 είχε επισκεφθεί, χωρίς να ανακοινωθεί, το Παρίσι και είχε συναντήσεις με τους εκπροσώπους των Ρότσιλντ. Μια επίσκεψη που ο όμιλος είχε χαρακτηρίσει ως ιδιωτική ενώ έγινε γνωστή μέσα από δημοσιεύματα και όχι από επίσημες ανακοινώσεις του Μεγάρου Μαξίμου

Στη συνέχεια ο όμιλος Ρότσιλντ ασχολήθηκε με τα ελληνικά δρώμενα. Το 2018 ο τότε αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης ανέθεσε στην τράπεζα την παροχή εξειδικευμένων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών έναντι του ποσού των 3,5 εκατ. ευρώ με την πρόβλεψη πως από κάθε έκδοση κρατικού ομολόγου ωρίμανσης 24 μηνών θα υπάρχει αμοιβή επιπλέον 1,5 εκατ. Ευρώ

Σε κάθε περίπτωση είναι φυσικό να προκαλεί απορία η προσωπική επίθεση του Νατ Ρότσιλντ ακόμη και αν το ακίνητο που διατηρεί η οικογένεια στη περιοχή πλησίον της προβλεπόμενης επένδυσης εκτιμάται πως θα χάσει την όποια ιδιωτικότητα και ησυχία είχε, με σχολιασμούς για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού όπως αυτή περί «ιδιωτικού πάρτι».