Ρωσία: Αυξάνεται η επιρροή του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία

Ρωσία: Αυξάνεται η επιρροή του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία

Αυξάνεται η επιρροή του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, όπου οι τζιχαντιστές ελέγχουν περίπου το 70% της χώρας, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.

Ο αριθμός των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία ανέρχεται σε περίπου 60.000 και υφίσταται η απειλή η βία να εξαπλωθεί και στις πρώην σοβιετικές χώρες της κεντρικής Ασίας, πρόσθεσε ο Σοϊγκού, μιλώντας σε ετήσια εκδήλωση του υπουργείου του.

Την ίδια ώρα ανακοινώθηκε σήμερα από την έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη ότι ο επικεφαλής του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τον Συντονισμό της Έκτακτης Ανθρωπιστικής Βοήθειας Στίβεν Ο''Μπράιεν θα μεταβεί το Σαββατοκύριακο στη Συρία, όπου θα συναντηθεί με κυβερνητικούς αξιωματούχους για να συζητήσουν τους τρόπους προώθησης της βοήθειας σε 13,5 εκατομμύρια άνθρωπους στη χώρα που χρήζουν "απεγνωσμένα" ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ο Ο''Μπράιεν θα μεταβεί στη Δαμασκό και θα κάνει επίσης επισκέψεις σε διάφορες περιοχές ανάλογα με την κατάσταση της ασφάλειας κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Συρία από τις 12 ως τις 14 Δεκεμβρίου, διευκρίνισε ο εκπρόσωπός του Γενς Λέρκε.

Η προηγούμενη επίσκεψη του Ο''Μπράιεν στη Συρία ήταν τον Αύγουστο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

"Θα πάει να δει με τα μάτια του την κατάσταση εκεί, τι κάνουν οι οργανώσεις αρωγής και θα προσπαθήσει να προσελκύσει εκ νέου την προσοχή του κόσμου στην τύχη των 13,5 εκατομμυρίων ανθρώπων στο έδαφος της Συρίας που χρειάζονται απεγνωσμένα βοήθεια και προστασία", σημείωσε ο Λέρκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βιένη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα