Ψαράδες κατήγγειλαν ότι τους απείλησαν Τούρκοι στρατιώτες με όπλα

Ψαράδες κατήγγειλαν ότι τους απείλησαν Τούρκοι στρατιώτες με όπλα

Στην καταγγελία ενός σοβαρού περιστατικού προχώρησαν δύο Έλληνες ψαράδες, αναφέροντας πως το βράδυ της Τρίτης τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες τούς απείλησαν με όπλα, ενώ βρίσκονταν στο Δέλτα του Έβρου. 

Μιλώντας στον ANT1, o ένας από τους δύο ψαράδες τόνισε πως ο ίδιος και ο συνάδελφος του έμειναν άναυδοι μπροστά στη θέα της κάννης, ενώ, όπως τόνισε, στη συνέχεια οι Τούρκοι στρατιώτες τούς ζήτησαν να απομακρυνθούν.

Ο κ. Θανάσης Καμηλάρης επισήμανε ότι «οι Τούρκοι το έχουν παρατραβήξει, γιατί βγαίνουν στο Θρακικό Πέλαγος και ψαρεύουν στα 2 - 2,5 μίλια στο ελληνικό κομμάτι», και δήλωσε αγανακτισμένος που δέχεται παρενοχλήσεις μέσα στο ελληνικό κομμάτι του ποταμού.

Όπως περιέγραψε, οι Τούρκοι στρατιώτες ήταν κρυμμένοι πίσω από τις καλαμιές στην περιοχή Νεραϊδόκαμπος του Έβρου. «Εγώ είδα τέσσερις στρατιώτες. Και με το πού μας είδαν, βγήκαν έξω και μας σημάδευαν», περιέγραψε ο κ. Καμηλάρης. Σημειώνεται ότι οι συνεχείς περιπολίες της 12 Μεραρχίας με τα πλωτά έχει κάνει τους Τούρκους να περιορίσουν αυτές τις παρενοχλήσεις, ωστόσο το βράδυ της Τρίτης οι Τούρκοι βρήκαν την ευκαιρία να προκαλέσουν ένα ακόμη επεισόδιο.

Στρατιωτικές πηγές επιβεβαίωσαν το περιστατικό, τονίζοντας ότι το συμβάν έλαβε χώρα την ώρα που άλλαζαν βάρδια τα περίπολα με τα πλωτά.

Διαβάστε Περισσότερα