Πούτιν σε Κάμερον: Συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα τρομοκρατίας

Πούτιν σε Κάμερον: Συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα τρομοκρατίας

Η Ρωσία και η Βρετανία θα πρέπει να συντονίσουν τις προσπάθειές τους για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον σε σχόλια που έκανε σχετικά με τις επιθέσεις στο Παρίσι στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 στην Αττάλεια της Τουρκίας.

"Πρέπει να συνεργαστούμε. Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να το συζητήσουμε αυτό όπως και για τη Συρία σήμερα το πρωί", δήλωσε ο Κάμερον στον Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι οι σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και την Βρετανία δεν είναι στο καλύτερο επίπεδο και σημείωσε ότι οι χώρες τους θα πρέπει να βελτιώσουν τους δεσμούς τους και πρόσθεσε επίσης ότι η Ρωσία εκτιμά τη συμμετοχή της Βρετανίας στις συνομιλίες στη Βιένη για τη Συρία.

Την ίδια ώρα σχετικά με τις επιθέσεις στο Παρίσι, ο Κάμερον δήλωσε νωρίτερα σήμερα σε ραδιοφωνικό σταθμό του BBC ότι "οι υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών της χώρας εμπόδισαν κάπου επτά επιθέσεις τους τελευταίους έξι μήνες" και αναφέρθηκε επίσης στην ενίσχυση των υπηρεσιών αυτών στη χώρα του.

"Γνωρίζαμε ότι υπήρχαν πυρήνες στη Συρία που φανατίζουν ανθρώπους στις χώρες μας και που μπορούν να στείλουν ανθρώπους να κάνουν επιθέσεις", σημείωσε επίσης ο Κάμερον.

"Μπορούμε να ενισχύσουμε τις υπηρεσίες ασφαλείας μας και θα το κάνουμε, μπορούμε να πάρουμε μέτρα ώστε η (πολιτική) αεροπορία να είναι πιο ασφαλής και να βάλουμε χρήματα στον τομέα αυτόν, το οποίο και θα κάνουμε", πρόσθεσε.

Ο βρετανικός Τύπος γράφει σήμερα ότι η Βρετανία θα ενισχύσει τις υπηρεσίες πληροφοριών και ασφάλειας με 1.900 μέλη, τα οποία θα αυξήσουν το δυναμικό της MI5 και MI6 και της υπηρεσίας επίβλεψης (GCHQ) κατά σχεδόν 15%, σύμφωνα με τον Guardian και τους Financial Times.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ