Πλήρης στήριξη από ΕΚΠΟΙΖΩ στον παραιτηθέντα πρόεδρο του ΕΦΕΤ

Πλήρη στήριξη στον παραιτηθέντα πρόεδρο του ΕΦΕΤ, Ιωάννη Τσιάλτα, εξέφρασε με ανακοίνωσή της η ένωση καταναλωτών ΕΚΠΟΙΖΩ.

Συγκεκριμένα, το ΕΚΠΟΙΖΩ αναφέρει πως συμφωνεί απόλυτα με τους λόγους παραίτησης που ανέφερε στην επιστολή του ο κ. Τσιάλτας, ο οποίος αποχωρώντας από την προεδρία του ΕΦΕΤ κατήγγειλε την αδιαφορία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης όσον αφορά την προστασία των καταναλωτών.

«Η κατάσταση δημιουργεί «εύλογη ανησυχία για την ασφάλεια των τροφίμων και των καταναλωτών», υπογραμμίζει το ΕΚΠΟΙΖΩ, καλώντας την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της.

Καταληκτικά, η ένωση καταναλωτών ζητά να στελεχωθεί το ΕΦΕΤ με κατάλληλο προσωπικό και ουσιαστική διυπουργική συνεργασία με τον φορέα «προς όφελος του κοινού, και όχι συντεχνιακών ή άλλων συμφερόντων».

Οι έλεγχοι των τροφίμων έχουν αφεθεί στο φιλότιμο των εργαζομένων του ΕΦΕΤ, ο φορέας λειτουργεί οριακά, υπονομεύεται και ο κίνδυνος για την ασφάλεια των καταναλωτών είναι ορατός.

Υπενθυμίζεται πως με την παραίτησή του, ο κ. Τσιάλτιας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την προστασία των καταναλωτών, κάνοντας αναφορά σε χειρισμούς που έχουν απαξιώσει το μοναδικό φορέα διαχείρισης της ασφάλειας τροφίμων στη χώρα, καθώς και για ελέγχους που έχουν αφεθεί στην αυτοθυσία των υπαλλήλων του.