Πλεύρης: Να πάρει θέση ο ΣΥΡΙΖΑ για την ανάρτηση Πολάκη για το «πόθεν έσχες» μου

Πλεύρης: Να πάρει θέση ο ΣΥΡΙΖΑ για την ανάρτηση Πολάκη για το «πόθεν έσχες» μου

«Σήμερα έχει σημειωθεί μια αθλιότητα και θα ήθελα την τοποθέτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σχετικά με την ανάρτηση του βουλευτή Παύλου Πολάκη περί της αύξησης της περιουσίας που εμφάνισε ο υπουργός στο «πόθεν έσχες» του 2020. Τη δήλωση ο υπουργός την έκανε κατά την ολοκλήρωση της συζήτησης επί των άρθρων του σχεδίου νόμου «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας» στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο κ. Πλεύρης, αναρωτήθηκε «μέχρι πού μπορεί να φτάσει η τοξικότητα» στην πολιτική ζωή. Ανέφερε πως ο κ. Πολάκης σήμερα το πρωί έκανε μια ανάρτηση «όπου αφήνει αιχμές για το “πόθεν έσχες” μου, διότι πράγματι μέσα σε ένα χρόνο (το φορολογικό έτος 2020) υπάρχει αύξηση και των καταθέσεών μου και των ακινήτων που υπάρχουν». Ο λόγος αυτής της αύξησης, είπε ο υπουργός, «αναφέρεται μέσα στο “πόθεν έσχες” μου, άρα και ο πιο αδαής , δηλαδή και ο κ. Πολάκης θα μπορούσε να τον καταλάβει διαβάζοντάς τον» και εξήγησε «είναι θέμα κληρονομιάς και αποζημίωση που δόθηκε - γιατί το γνωρίζετε όλοι- ότι το 2020, δυστυχώς, έχασα την μητέρα μου σε θανατηφόρο τροχαίο και αφού έμεινε ένα μήνα διασωληνωμένη». Συνεπώς, προσέθεσε, «η αύξηση της περιουσίας μου, που ρητώς αναγράφεται στο πόθεν έσχες μου, έχει να κάνει με περιουσία της μητέρας μου την οποία την είχε αποκτήσει, στο μεγαλύτερο τμήμα της, από κληρονομιά από τον πατέρας της και είναι στη Λάρισα».

Ο κ. Πλεύρης, αναρωτήθηκε απευθυνόμενος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «καταλαβαίνετε πόσο τοξικό κάνουμε το κλίμα; Αυτό είναι μια αθλιότητα και ζητάω από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί να έχουμε μια αντιπαράθεση να τοποθετηθούν. Αυτό το κλίμα θέλετε; Να διαβάζετε ένα “πόθεν έσχες” που δίπλα γράφει κληρονομία, να φαίνεται πότε είναι το κληρονομητήριο, πότε είναι οι καταθέσεις, να αναγράφεται “αποζημίωση από ασφαλιστική εταιρεία” και να αφήνονται σκιές;».

Ο υπουργός καταλόγισε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ πως έκανε αυτή την ανάρτηση με σκοπό να «αιωρείται» κάτι εις βάρος του υπουργού. Παράλληλα, ο κ. Πλεύρης, είπε πως «ο τομέας Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει πάρει θέση, αλλά περιμένω να πάρει» και «για τη δεύτερη αθλιότητα που έκανε ο κ. Πολάκης, πριν τρεις-τέσσερις μήνες, που ή δεν καταλάβαινε ή δεν διάβασε […]τι έλεγε η σύμβαση με τις εταιρείες εμβολίων που είχαν γίνει από την Επιτροπή το 2020 και απλώς παρατείναμε την παραλαβή τους, για να μπορέσουμε να έχουμε τον Σεπτέμβριο και επικαιροποιημένα εμβόλια, και αυτός πάλι πήγε να το συνδυάσει πως δήθεν ευνοούμε εταιρείες».

Ο κ. Πλεύρης, υπογράμμισε πως «αυτή την τοξικότητα, δεν θα την αφήσω να περάσει έτσι» και σε προσωπικό τόνο ο υπουργός πρόσθεσε «με τον κ. Πολάκη, δεν ήθελα ποτέ να ασχοληθώ ξανά, θεωρώ ότι είναι ένας άνθρωπος που όταν κάποιος ασχολείται μαζί του, λερώνεται. Στο βαθμό όμως, που προσβάλει τη μητέρα μου - θα μου πείτε, αυτός τη δική του μητέρα την έβαλε σε πολιτική αντιπαράθεση την άλλη φορά- εγώ όμως δεν μπορώ να μην απαντήσω. Μακάρι να ζούσε η μητέρα μου και το “πόθεν έσχες” μου να ήταν το ίδιο της προηγούμενης φοράς» Και κατέληξε λέγοντας: «Τον κ. Πολάκη, να τον χαίρεστε στον ΣΥΡΙΖΑ και ελπίζω κάποια στιγμή να τοποθετηθείτε σε αυτές τις αθλιότητές του».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου με παρέμβασή του δήλωσε στον κ. Πλεύρη «την υποστήριξη και συμπαράστασή του» γιατί όπως πρόσθεσε «πραγματικά, ο τοξικός λόγος περισσεύει αυτή την εποχή και εντός και εκτός κοινοβουλίου και εσείς σήμερα δεχθήκατε μια ανοίκεια επίθεση αλλά δεν είστε και ο μόνος. Γιατί, εμένα σήμερα, μια καλή εφημερίδα, η «Δημοκρατία» με έχει κρεμάσει στα μανταλάκια ότι "δεν πληρώνω το δάνειό μου".

Το δάνειο το πήρα από το ΤπΔ, το 2007, για την αγορά του γραφείου μου και ήταν 300.000 ευρώ και έχει φτάσει στις 250.000 ευρώ και κάτι. Και η εφημερίδα γράφει "δεν πληρώνει ο Οικονόμου"! Παριστάνοντας ότι δεν γνωρίζει ότι πρώτα αποπληρώνονται οι τόκοι». Εγώ, είπε ο κ. Οικονόμου «πληρώνω κάθε μήνα 1.300 τόσα ευρώ, που αποδεικνύεται από τα παραστατικά της Βουλής, αφού μου τα παρακρατά η Βουλή, και μετά από 15 χρόνια έχω κατεβάσει το δάνειο μόνο 50.000 ευρώ, γιατί, όλους μας ληστεύουν οι τράπεζες με τους τόκους που βάζουν» αλλά «έρχεται η εφημερίδα και παριστάνει -ενώ γνωρίζει- πως δεν γνωρίζει και με κρεμάει στα μανταλάκια»!

Και συμπλήρωσε «θα μου πείτε ότι θα πάω στα δικαστήρια και θα βρεις το δίκιο σου. Τι να το κάνω, ποιο δίκιο μου; Θα γράψει μετά μια παραγραφούλα στην 28ης σελίδα… Αυτά υφιστάμεθα, δεν είναι μόνο οι πολιτικοί αντίπαλοί είναι και ο "ανεξάρτητος" και "ωραίος" Τύπος! Και πρέπει κάθε φορά να ρίχνουμε πετρέλαιο στη φωτιά. Και άντε να αποδείξω εγώ τώρα ότι πληρώνω κάθε μήνα 1.300 ευρώ στο ΤπΔ. Αυτοί είμαστε, αυτά παθαίνουμε».