Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής: Έγκριση ποσού για την προμήθεια χιλιάδων rapid tests

Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής: Έγκριση ποσού για την προμήθεια χιλιάδων rapid tests

Την έγκριση ποσού για τη διενέργεια rapid test, καθώς και τη σύσταση Διαπαραταξιακής Επιτροπής Υγείας για τη διαμόρφωση ενός στρατηγικού σχεδίου εξέτασης, ιχνηλάτησης και διεξαγωγής των test σε συγκεκριμένες ομάδες, ενέκρινε το περιφερειακό συμβούλιο μετά από εισήγηση του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Η έγκριση των δύο αποφάσεων έγινε από την πλειοψηφία, ενώ επιφυλάξεις εξέφρασαν οι παρατάξεις Λαϊκή Συσπείρωση, Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική και η Ανυπότακτη Αττική.

Ο Γ. Πατούλης χαιρέτισε με ικανοποίηση την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου επισημαίνοντας ότι «η Περιφέρεια Αττικής παραμένει στην πρώτη γραμμή της εθνικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της Covid-19. Όλοι μαζί ενωμένοι δίνουμε τη μάχη και συμβάλλουμε αποτελεσματικά στην πρόληψη με τη διεξαγωγή χιλιάδων test».

Νωρίτερα ο περιφερειάρχης στο πλαίσιο της χθεσινής συνεδρίασης ανέπτυξε εκτενώς τις δράσεις της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, παρουσιάζοντας το σύνολο των πρωτοβουλιών που έχουν υλοποιηθεί από την πρώτη φάση. Παράλληλα ενημέρωσε τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου για τις προσεχείς δράσεις που προγραμματίζει, ενώ κάλεσε και τις υπόλοιπες παρατάξεις να καταθέσουν τις προτάσεις τους προκειμένου να αναπτυχθεί ένα ισχυρό δίχτυ προστασίας για τους κατοίκους της Αττικής. Κατά τη διεξοδική συζήτηση που ακολούθησε, σχεδόν το σύνολο των παρατάξεων προέταξε ως κοινό στόχο την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών.

Προς την κατεύθυνση αυτή ο Γ. Πατούλης ενημέρωσε τους συναδέλφους του για την αλλαγή του νομικού πλαισίου ως προς την προμήθεια των test ανίχνευσης του κορονοϊού. Σύμφωνα με αυτό, η Περιφέρεια Αττικής δύναται να εξασφαλίσει την αγορά και τη διενέργεια των test, με συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Τέλος, έπειτα από εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Ν. Πέππα, το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε ένα αρχικό ποσό προκειμένου να γίνει άμεσα η προμήθεια χιλιάδων rapid test ανίχνευσης κορονοϊού.