Πέραμα: Ελεύθεροι χωρίς όρους οι επτά αστυνομικοί και οι δύο Ρομά

Πέραμα: Ελεύθεροι χωρίς όρους οι επτά αστυνομικοί και οι δύο Ρομά

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι επτά αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη κλεμμένου οχήματος με τρεις επιβαίνοντες στο Πέραμα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ένας 18χρονος Ρομά και να τραυματιστεί ακόμα ένας.

Ελεύθεροι χωρίς αναμορφωτικά μέτρα αφέθηκαν και οι δύο ανήλικοι Ρομά (ο ένας τραυματίας) που επέβαιναν στο κλεμμένο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια αιματηρής καταδίωξης στο Πέραμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί αρνήθηκαν το βαρύ κατηγορητήριο που τους έχει απαγγελθεί υποστηρίζοντας πως δεν είχαν ανθρωποκτόνο δόλο και ότι δεν σκόπευαν να ανοίξουν πυρά έναντι των επιβαινόντων στο όχημα.

Υποστηρίζουν ότι σημάδευαν χαμηλά

 

Κατά την πολύωρη απολογία στην ανακρίτρια Πειραιά οι επτά αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ περιέγραψαν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διαδραματίστηκε το αιματηρό περιστατικό τα ξημερώματα του Σαββάτου μετά την καταδίωξη του οχήματος.

Σε γραπτό υπόμνημα που κατέθεσε ένας εκ των αστυνομικών υποστηρίζει πως οι τρεις δράστες που επέβαιναν στο αυτοκίνητο είχαν σκοπό να σκοτώσουν τους άνδρες της ομάδας Δίας και να αχρηστεύσουν τις μηχανές τους ώστε να μην μπορέσουν να τους ακολουθήσουν.

Στην πρόθεση αυτή αποδίδει την αναστροφή του οχήματος και τον εμβολισμό των μηχανών, σημειώνοντας ότι συνέχισε την πορεία του σέρνοντας τις μηχανές που είχαν εγκλωβιστεί κάτω από τον προφυλακτήρα, με έναν εκ των τραυματισμένων αστυνομικών να προσπαθεί να απομακρυνθεί.

Υποστηρίζει ότι δεν είχαν πρόθεση να τους σκοτώσουν, καθώς σημάδευαν χαμηλά στον κινητήρα και τα λάστιχα και όχι κατά των επιβατών, σημειώνοντας ότι αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός πως εξάντλησαν όλα τα μέσα και προέβησαν στη χρήση του υπηρεσιακού τους όπλου, μόνο όταν το όχημα προσπάθησε να παρασύρει και τον πεζό κατηγορούμενο αστυνομικό. Τονίζει ότι οι πυροβολισμοί ήταν σύμφωνα με το νόμο 3169/2003.