Παρατηρητήριο ΝΔ: Fake news για την τηλεκπαίδευση

Παρατηρητήριο ΝΔ: Fake news για την τηλεκπαίδευση

Για fake news σχετικά με τα προβλήματα της ψηφιακής πλατφόρμας της Webex για την τηλεκπαίδευση κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας πως οι «διαρροές, που ούτε λίγο ούτε πολύ, κάνουν λόγο για ευθύνες της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας» δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας:

Από το πρωί διαρρέεται, ούτε λίγο ούτε, πολύ πως για το γεγονός ότι η πλατφόρμα Webex έχει «πέσει» τις τελευταίες ώρες σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ευθύνεται η Κυβέρνηση και η Υπουργός Παιδείας, παρουσιάζοντάς το ως δήθεν «επιτελικό φιάσκο»...

Ο διεθνής πάροχος της πλατφόρμας εργάζεται σκληρά για να λύσει το πρόβλημα στην Ελλάδα, όπως και στις υπόλοιπες χώρες και έχει παράσχει διαβεβαιώσεις για την άμεση επαναλειτουργία της πλατφόρμας.

Επισυνάπτονται ο χάρτης και τα επίσημα στοιχεία από το site καταγραφής προβλημάτων στις συνδέσεις Webex στην Ευρώπη, καθώς και ενδεικτικές αναφορές των χρηστών από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Πηγή χάρτη: https://downdetector.com/status/webex/map/

Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, καθώς και όλες οι πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας λειτουργούν κανονικά και αδιάλειπτα, ενώ το Υπουργείο έχει ενημερώσει από την πρώτη στιγμή ότι οι απουσίες στις περιπτώσεις που παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα δεν θα ληφθούν υπόψιν.