Παράταση στις επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στους αναπτυξιακούς νόμους

Παράταση στις επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στους αναπτυξιακούς νόμους

Παράταση μέχρι τον Ιούνιο του 2017 σε όσες επιχειρήσεις έχουν ενταχθεί στους αναπτυξιακούς νόμους του 2004 και του 2011 και έχουν ολοκληρώσει ή εντός του επόμενου εξαμήνου θα κάνουν αίτημα για ολοκλήρωση του 50% του έργου δίνει το υπουργείο Οικονομίας. Αυτό εξάλλου, προανήγγειλε απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης», Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Σταθάκης. Από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντινόπουλος μιλώντας αργότερα με κοινοβουλευτικούς συντάκτες εξέφρασε την ικανοποίησή του, που αποδέχτηκε η κυβέρνηση τις προτάσεις του. «Θα είναι μια ευκαιρία να προχωρήσουν οι επενδύσεις και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας εφόσον η κυβέρνηση υλοποιήσει αυτά που δεσμεύτηκε σήμερα», τόνισε ο ίδιος και υπενθύμισε ότι επρόκειτο για μια ολοκληρωμένη πρόταση, την οποία είχε καταθέσει το ΠΑΣΟΚ, πριν από περίπου εφτά μήνες.

Σύμφωνα, πάντως, με τον κ. Σταθάκη όλες οι άλλες επιχειρήσεις, που δεν μπορούν να φτάσουν στο 50%, απεντάσσονται αυτόματα τον Ιούνιο του 2016. «Έχουν όμως μια ευκαιρία να υποβάλλουν το νέο τους σχέδιο πιο μικρό και ευέλικτο μάσα στο πλαίσιο αυτό το χρονικό», συμπλήρωσε ο ίδιος. Προσέθεσε, ότι μπορούν «να αναπροσαρμόσουν  προς τα κάτω» το αρχικό σχέδιο που έχουν καταθέσει.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι για τις επενδύσεις που έχουν βαλτώσει, θα γίνει αξιολόγηση και βάσει των παρεκκλίσεων από το σχέδιο που είχαν υποβάλει θα αποφασιστεί ανάλογα και η καταβολή των επενδυμένων χρημάτων τους. Σύμφωνα με τον ίδιο θα έχουν λαμβάνειν λιγότερα χρήματα από το 10% που ορίζεται από παρεκκλίσεις. Αφού, πάντως, ο κ. Σταθάκης μίλησε για «ελαστικοποίηση της νομοθεσίας», ανακοίνωσε ότι θα προσληφθούν πέραν των 80 εξωτερικών συνεργατών που χρησιμοποιούνται από τους καταλόγους του ΤΕΕ και του Οικονομικούς Επιμελητηρίου, άλλοι 200, ώστε οι έλεγχοι της πορείας των έργων να προχωρήσουν ταχύτατα. Σε σχετική ερώτηση για τις συμπληρωματικές πηγές χρηματοδότησης εξήγγειλε ότι δεν υπάρχουν ακόμα οριστικές απαντήσεις.

Α.Δ.